Popotnik
38949 ogledov

Smučarji besnijo nad novo prepovedjo: "Čista pohlepnost!"

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 4krogci 21:10 11.december 2025.

Turno smucanje na urejenih progah??? Resno vi pametni novinarji glupi ko kurac!! Pac edino kar so nardil je, da so prepovedal vzpenjanje s smucmi po smuciscu! Lahko gres pa izven proge!! Pac to ratalo prepopularno in je prevec ljufi in ...prikaži več posledicno ko ovce po progah za gor skoz in smucarji smucajo dol in je prihajalo do nesrec!

• Pepe007 19:22 11.december 2025.

Jasno je, da turni smučarji "silijo" na urejena smučišča, ker snega v naravi marsikatero obdobje ni. Smučišča pa imajo umetnega. Videl sem že, da ponekod ponujajo karte za turne smučarje na njihovem smučišču. Res pa je, da mora smučišče zato ...prikaži več nekaj narediti, čeprav tak smučar ne uporablja žičnic. Rabi pot s snegom, po kateri se lahko varno in nemoteče za druge vzpenja.

• popokatopetl 20:22 11.december 2025.

Meni se zdi fer da je neka nizka tarifa, pa da je urejena ločena pot za vzpon.

• ToSmJest 12:22 12.december 2025.

V Avstrijo smučat ne hodim več. Do zdaj so mi edino v Avstriji ukradli smučke. To se mi v pol stoletja ni še nikjer drugje zgodilo. Niti pri nas, niti v Italiji in tudi v Bosni ne.

• rd2dmk2 17:32 11.december 2025.

mene pa res zanima kako izgleda turno smučanje na urejeni progi. a ni turno smučanje na "divjem" na steptenem terenu, kjer se smuča po celcu , med drevesi ( če znaš ) in po bregovih, kjer ratraki ne zaidejo ? ...prikaži več meni je to smučanje povšeči, ker si stran od pravil, snežnih policajev, ki te omejujejo v smučanju in branijo udeležence na smučiščih , ki paradirajo po urejenih progah z najboljšo opremo in nula smučarskega znanja in onemogočajo kakršen koli užitek v smučanju, tistim k znajo mal zavit .

• jakec1575 19:22 11.december 2025.

gre za kriticne tocke ko turni smucar precka progo ali gre v sotocje. s karto je smucisce in smucar zavarovan, turni smucar pa kokr kdo. veliko je divjakov med enimi in drugimi. naj jim dajo neko znizano karto

• popokatopetl 20:21 11.december 2025.

Mislim da je ključno tisto "če znaš", se mi zdi da je to en tak šport kjer jih precej dejansko ne zna in gredo zato le enkrat gor in enkrat dol po smučišču zastonj. Pravi turni se odpravijo na drug hrib.

• ToSmJest 12:19 12.december 2025.

Ključno je, da na opisanih krajih večinoma ni več snega. Na smučiščih pa je, ker ga naredijo.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.