Avto

Usoda tisočih: "Zagotavljali so mi subvencijo, sicer ne bi šel v nakup e-avta"

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sandi76 09:30 12.avgust 2026.

Še ena diskriminacija, ki si jo privošči država ! Do danes nekateri dobijo , od jutri ne več. Isto kot pri pokojninah: do danes penzije 75 % , od jutri naprej 57% !!!

• rd2dmk2 09:28 12.avgust 2026.

jest sem za subvencije- dokler jih lahko dobimo vsi. ne pa na voljo je 3miljone in kdor prej pride prej kasira. to je isto kot pri dohtarjih- samo da se mal pozabi da je še kakšna kuverta vmes. sicer je ...prikaži več krasno da se izbrana kasta vozi zastonj, velika večina pa mora to plačevat in ne mi ga srat z EU sredstvi. naj enkrat nekdo že objavi koliko gre iz SLO v tole EU. da vam bo jasno koga dejansko futrate.

• koala9 09:46 12.avgust 2026.

Zakaj tak cirkus zaradi subvencij? Avto kupiš, če imaš denar. Če ga nimaš, vzameš kredit, ali pa ne kupiš nič. Tako je vedno bilo in zakaj bi morala država kaj zraven dajati? Itak pa te EV čez 5 let niso ...prikaži več vredni nič, ker jih nihče pameten ne kupi.

• Jernej65 09:52 12.avgust 2026.

Zopet ne veš nič. 5 let star el. avto ima popolnoma primerljivo ceno z benzinarjem ali dizlom in so zadnje čase kar iskana roba.

• FejstDogaja 10:37 12.avgust 2026.

Govora je o predvidljivosti!

• Jernej65 12:16 12.avgust 2026.

"EV čez 5 let niso vredni nič, ker jih nihče pameten ne kupi." To je izjava v rangu Bebavega Trampa, ki ima očigledno kar nekaj posnemovalcev. Ne me prepričevati, da so skoraj vsi Norvežani bedaki. V resnici so vsaj 2 ...prikaži več desetletji pred nami. Če si sam bedak, se tolažiš s tem, da bolj napredne od sebe označiš za bedake.

• Protoncek 12:37 12.avgust 2026.

Jernej, Norvežani kupujejo elektriko ker so bencinarji in dizli enormno obdavčeni - tako ob nakupu kot tudi ob letnih registracijah in zavarovanjih, ne zaradi uporabnosti, še manj zaradi ekologije. Posledično te bencinar ali dizel enakega razreda in opreme pride 200-400% ...prikaži več dražje v življenjski dobi. Povsem logično je potem, da vsi kupujejo elektriko, kajne? Če Norveška to ukine bo tam v roku enega leta vse spet teklo na dizel.

• Jernej65 13:42 12.avgust 2026.

Ma nemoj. Se vozim že par let na elektriko in nisem koristil subvencije in se bom tudi vozil naprej, pa če benzin rata zastonj, kar pa sam veš da ne bo. Kdor se vozi na elektriko, nikoli več ne bo ...prikaži več šel nazaj na slabše.

• Protoncek 14:10 12.avgust 2026.

No, ne vem, če je čakanje eno uro na polnilnici "boljše" kot polnjenje kestla v minuti, dveh... in ne mi okoli polnjenja doma čez noč. Tu so trgovski potniki, serviserji, dopusti, ljudje, ki delajo velike kilometre. Takim ni dovolj samo ...prikaži več polnjenje doma. Pa še sploh niti nisem omenil blokarjev...

• popokatopetl 10:05 12.avgust 2026.

E-avti se marsikomu (ki veliko prevozi in lahko poceni polni doma) že dobro splačajo brez subvencij. Bolje da gre denar za subvencije EV kot zdaj ko so ga preusmerili v marže naftnih trgovcev. Subvencije imajo smisel če imamo vsi kaj ...prikaži več od tega, tj da spodbujajo smiselno uporabo ali razvoj perspektivnih tehnologij. Bi bilo bolje če bi jih delili bolj usmerjeno kot vsevprek. Pri nas bi bilo dobro da bi zdaj spodbujali gradnjo počasnih polnilnic doma (tudi v blokovskih soseskah) in v službah.

• mitja3965 09:24 12.avgust 2026.

Končno se bo nehala ta norija. Če so EV res tako dobri se bodo prodajali brez subvencij. Nekaj znancev ima na strehi FV in bi kupili brez subvencije, saj se vozijo praktično zastonj.

• FejstDogaja 10:38 12.avgust 2026.

Zastonj??? 13 tisoč za elektrarno, 30.000 za avto, vozijo se pa zastonj?

• popokatopetl 11:29 12.avgust 2026.

No ni čisto zastonj, ampak tistim ki se precej vozijo se v primerjavi z dizlom lahko že v nekaj letih naložba povrne in v 10 letih krepko prihranijo, se mi zdi ok da jih država spodbuja če sami ne vidijo ...prikaži več ali težko zberejo vložek, ker je na koncu to tudi v skupno korist. Jaz prevozim malo in porabim malo elektrike, se mi ne EV ne SE ne izplača, bi mi bil ok majhen EV za po mestu ampak nima smisla da mi ga država subvencionira.

• Protoncek 12:41 12.avgust 2026.

FejstDogaja: pozabil si cca. 5k€+ za hranilnik... popokatopeti: ni res, naložba se realno zelo redko povrne, razen če z avtom delaš ranga 100kkm letno. Poleg nabave solarnih panelov, hranilnika... moraš računat še redno vzdrževanje, morebitne okvare, redne menjave... splača se ...prikaži več samo, če se želiš obnašat "ekološko". (namerno so tu narekovaji)

• bojan2 11:12 12.avgust 2026.

Ne verjamem da so trgovci rekli, subvencija bo. Tudi jaz ko sem kupil ev nisem vedel ali bo ali ne bo subvencija. Novinarji se brez veze ukvarjate s to zadevo. Ce ni pac ni. Ce je pa pac super. Denar ...prikaži več tak moras imeti za celotno vrednost.

• graf 11:42 12.avgust 2026.

Ne premorem nikakršnega sočutja do teh kupcev ki so izviseli , le kako morate biti tako naivni da mislite da je država Dedek Mraz ! A vam še zdaj ni jasno ? Tiste subvencije niso darila , to je denar ...prikaži več vseh nas , tudi tistih 7.200€ ki vam jih je država do zdaj šenkala mora nekdo plačat ! Kdo pa bo to se pa ne sekirate preveč mar mar ne ? Zdaj so spet stvari na svojem mestu : če imaš denar boš kupil novega , če nimaš ga pač ne boš , bo treba rabljenega ! Just simple is that ...

• Jernej65 09:26 12.avgust 2026.

Da subvencij več ne bo, se je vedelo že ob ustoličenju Janšarija, kako ste lahko ljudje tako neumni. Sedaj je aktualen javni prevoz. Zakaj bi ljudje dobivali pomoč, če jo lahko Janševi izbranci. Kdo pa rabi avtomobile, razen enga Ciglerja Kralja.

• atamama 12:18 12.avgust 2026.

Ne se kregati zaradi subvencij. Morda leto, dva, pa bodo potrebne subvencije in stroški države, ko bodo baterije nevaren odpadek. In ali bo to spet ''skupen strošek vseh državljanov'' ali bo to strošek naivcev, ki so jim reveži kupili del ...prikaži več avta preko subvencije? Zato, dajmo gledati 10 let naprej. Za razgradnjo avta danes ni drago. Kaj pa električnega?

• bandit 10:53 12.avgust 2026.

Jaz sem pred 40 leti subvencioniral državo s participacijo v vrednosti 10% da sem dobil družbeno stanovanje, da sem lahko normalno z dužino živel. Po 10 letih so mi vrnili to participacijo pa je bilo za slabo gajbo pira. Pa ...prikaži več ne serite s temi EV

• Dieta 12:50 12.avgust 2026.

Janši se fučka za prehod iz fosilnih goriv na "zečeno", o tem sta z Grimsom predavala cca 7 let nazaj kot zagotovilo, da človek nima voliva na segrevanje Zemljinega ozračja. Zdaj ima vlada selitve, financiranje ministrov- Cigler, ne pa za subvencije.

omega_v6 12:25 12.avgust 2026.

Ta subvencija ni bila poštena!! Evropska unija je dajala subvencije tudi za Kitajske avte namesto samo za avte proizvedene v Evropi!! Kaj pa Kitajci subvencionirajo?? Subvencija MORA biti izključno za dvig Evropsklega gospodarstva!!

• maxim3 13:40 12.avgust 2026.

Finančna goljufija vam ne vzame le denarja – uniči vam preživetje, zaupanje in čustva. Ko sem izgubil svoje prihranke, sem se počutil brezupno. Nato sem našel strokovnjaka za izterjavo, ki je pregledal moj primer, odkril resnico in mi pomagal povrniti ...prikaži več moja sredstva. Njihova profesionalnost in predanost sta vse spremenili. Če ste bili prevarani, ne obupajte – obstajajo strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo dobiti denar nazaj.« Kontaktirajte jih prek trustwave.cyberdefense NA gmail com...

• 4krogci 12:59 12.avgust 2026.

Ko gres kupit avto zgolj zato k bos dubu subvencijo nazaj 😂🤣🤣🤣 nebi blo lazje babo se enkrat naslocit al pa 2x no….in bi blo pr hisi 3 mulci in bi bli pol avti brez davka za nakup!

• munja 12:37 12.avgust 2026.

Ja, zakaj neki so dali subvencijo??? Hja zato, da bi se kupilo čimveč el.vozil, da se pokažejo v EU, da prodaja raste, ja seveda, prodaja el. vozil PADA. Nobene subvencije, kdo ima denar naj si kupi avto, kdor pa ne, ...prikaži več, pa ne. Se bo vozil s starim ali pa hodil peš in uporabljal javni promet. Saj če nimaš denarja, tudi ne greš na Maldive, Havaje, Karibe na dopust, ampak si doma.

• slovenski3 12:57 12.avgust 2026.

Vse je tako kot mora biti in kot je pravično. Kdor ima denar, naj si kupi spodoben evropski avto. Kdor je brez denarja, pa naj pešači ali pa se vozi s praznimo avtobusi ali vlaki. Treba je naredizti konec financiranju ...prikaži več kitajske avtomobilske industrije in njihovih drvarnic.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.