Naj mi kdo pove kako hudiča so oznake "E5, B7, XTL, H2, LNG..." potrošniku LAŽJE razumljive kot oznake "super95, super98"? OK, LNG je kratica za utekočinjeni naravni plin, ampak naj mi nekdo pove, kaj je XTL, pa kaj je E5… ...prikaži več in zakaj je ISTA oznaka na 95 in 98 oktanskem bencinu? Kako vraga bo nek "normalen" zemljan vedel, kaj je to XTL??? In to je za Evropo "lažje razumljivo"??? Katastrofa...
Gre za poenotenje in pride v poštev tistim, ki se vozijo tudi izven Slovenije. Nemci te bodo npr. pričakali z bleifrei normal, kar je pri nas 91 oktanski. bleifrei super je pri nas 95, pa še to ima veliko nemških… ...prikaži več pump zgolj biota z 10% alkohola, ki ne paše vsem motorjem. nemški 98 se skriva pod oznako bleifrei super plus, 100 oktanci pa pod oznakami special in nevemkajše. Francozi imajo svoje fore, Italijani svoje in tako dalje.
Kratko jedrnato: Oznaka za super 95 je .. ?? - Kateri je oznaka E 5.. ? - Kateri je oznaka E 10.. ? - Kateri je oznaka E 85..? - Pa hitro, juri grem tankat... !!
Vprašanje od : francl12 19:46 20.APRIL 2018.
ČLANEK, DA TE KAP!!! Kaj ko bi en genialc razložil kaj pomenijo oznake in katera oznaka je primerljiva s sedanjim gorivom! -- Še nima odgovora !!
Blišč in beda EU.... v glavnem sama beda.
Naj mi kdo pove kako hudiča so oznake "E5, B7, XTL, H2, LNG..." potrošniku LAŽJE razumljive kot oznake "super95, super98"? OK, LNG je kratica za utekočinjeni naravni plin, ampak naj mi nekdo pove, kaj je XTL, pa kaj je E5… ...prikaži več in zakaj je ISTA oznaka na 95 in 98 oktanskem bencinu? Kako vraga bo nek "normalen" zemljan vedel, kaj je to XTL??? In to je za Evropo "lažje razumljivo"??? Katastrofa...
Gre za poenotenje in pride v poštev tistim, ki se vozijo tudi izven Slovenije. Nemci te bodo npr. pričakali z bleifrei normal, kar je pri nas 91 oktanski. bleifrei super je pri nas 95, pa še to ima veliko nemških… ...prikaži več pump zgolj biota z 10% alkohola, ki ne paše vsem motorjem. nemški 98 se skriva pod oznako bleifrei super plus, 100 oktanci pa pod oznakami special in nevemkajše. Francozi imajo svoje fore, Italijani svoje in tako dalje.
In zakaj morajo to spremenit?, a staro ne velja.mora biti bolj komplicirano-raje naj cene znižajo!
Tipični SLO javni sektor - in povsod ! - Še tako enostavno stvar je potrebno zakomplicirati, da ta , izpade pomembna..
Ni panike, zdele poslal vprašanje direkt na Petrol :-)
Tale link poslal Petrol- HVALA: http://www.fuel-identifiers.eu/
Kratko jedrnato: Oznaka za super 95 je .. ?? - Kateri je oznaka E 5.. ? - Kateri je oznaka E 10.. ? - Kateri je oznaka E 85..? - Pa hitro, juri grem tankat... !!
Brez panike, vse bo v redu. Vse informacije dobite v članku.
Andrej leban: da ne bo pomote: saj kritike ne letijo na vas, ampak na nesposobnost evrope in njene butaste predpise...
Vprašanje od : francl12 19:46 20.APRIL 2018. ČLANEK, DA TE KAP!!! Kaj ko bi en genialc razložil kaj pomenijo oznake in katera oznaka je primerljiva s sedanjim gorivom! -- Še nima odgovora !!
Na severu Evrope imamo to že vsaj 2 leti. Oznaka E5 je 98 oktansko gorivo, E10 je pa 95 oktansko, nič posebnega.
Si že narobe napisal....
Ni res, pri nas je tak. Ali ti več boljše kot jaz kot živim in vozim tukaj? Joj si brihten, da slišiš kak trava raste. :)
https://www.e10bensiini.fi/ajankohtaista/tiedotteet/98_e5_-bensiini_pysyy_markkinoilla.326.news Daj se raje izobražuj in ne pametovat nekaj na pamet.