Zdravje /zdravje/prehrana
8496 ogledov

V starosti vegetarijankam preti ta bolezen

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 12:13 15.avgust 2022.

    Za vegetarijanstvo treba imeti čas in voljo,kuhanja je vsak dan nekaj ur in priprave,potem se večini ne da in niti ni časa pa kupujejo vse že pripravljeno in na pol umetno ,potem pa začne zdravje pešat

    • Avatar luckyss
      luckyss 13:36 15.avgust 2022.

      Ja in ne...Če se greš zdravo prehrano, se izogibaš termični obdelavi...Ampak to je že povsem druga zgodba...Se pa strinjam s teboj, da tiste "veganske" pripravljene zadeve iz supermarketa z zdravo prehrano nimajo veliko skupnega...

    • mph2 14:02 15.avgust 2022.

      @lucky, ja to imaš prav, ampak jaz sem se desetletja držal "whole foods" paradigme maksimalno, pa mi je uničevalo zdravje. Seveda so me potegnile sladkarije tudi in podobno, ma če potegnem črto, generalno zelo "zdravo", kot priporočajo, polnozrnate žitarice, dosti ...prikaži več zelenjave, ...5x na dan, kar je sicer itak nuja zaradi stalne lakote.

    • Boschtjan Zupanchich 00:22 16.avgust 2022.

      Mph: Vse sladkarije, ki imajo koreninski sladkor, so v kombinaciji z mrhovinsko prehrano Odličen Pospeševalec rakavih obolenj in SuperUničevalci Zdravja !!! ! !!!

    • Avatar luckyss
      luckyss 05:53 16.avgust 2022.

      5 obrokov na dan je neumnost, za odraslega človeka seveda..V zrelejših letih pa je dobro, če se navadimo, da imamo vsaj 14 urno prekinitve hranjenja. Npr. zadnji obrok v dnevu je ob 16 h. Tako damo telesu priložnost, da "poje ...prikaži več lastne odmrlo nesnago" in se na ta način regenerira. Seveda tudi občasno večdnevno postenje prinaša podoben učinek..

    • mph2 10:45 16.avgust 2022.

      @lucky, tako je, tukaj se vsaj strinjava. Zato pa je potrebno v preostalem dobiti izredno kvalitetno hrano, kvalitetne esencialne aminokisline in esencialne maščobe, vse v koncentrirani obliki. Vse to pa imajo meso, ribe, jajca, siri.

  • Avatar luckyss
    luckyss 13:26 15.avgust 2022.

    Zadnje čase pa vam kar veliko člankov plačuje mesni lobi, poleg že ustaljenega blebetanja o Covidu. Težko že najdeš članek, ki ni sponzoriran...

    • mph2 13:31 15.avgust 2022.

      Razen covida še eno področje, kjer ti grozno peša znanje, kakor se sicer politično glede sociale, levice, janšizma... ujemava. Sicer bi vedel, da ima "mesni lobi" marže do 20% v najboljšem primeru, prehrambene smeti, ki jih prodajajo pa tudi do ...prikaži večo 1200%. Ljudje smo se razvili pretežno na mesu par zadnjih milijonv let, minus par zadnjih nesrečnih 1000. Meso je najbolj zdrava hrana, pa ribe, jajca, ... jasno. Vse ostalo je veganska religija, ki je nastala kot prava religija, Adventisti 7. dne.

    • albert 13:49 15.avgust 2022.

      Meso je najbolj zdrava hrana a to resno?

    • mph2 13:56 15.avgust 2022.

      @albert, nekaj takega. dr. Paul Mason: https://www.youtube.com/watch?v=Xgokvp5bfNg Par člankov o naših zgodovini, vse podkrepljeno jasno z dokazi za razliko od veganske religije: https://www.doctorkiltz.com/are-humans-carnivores/ Pa študije je treba znat brat, kar jaz pretekla desetletja tudi nisem vedel: https://www.ethicalomnivore.org/eat-your-saturated-fats-theyre-good-for-you/ Veganstvo/vegetarijansko mi je ...prikaži večje uničilo zdravje in povzročalo probleme desetletja, carnivore prehrana ga resetirala

    • mph2 13:58 15.avgust 2022.

      https://australian.museum/learn/science/human-evolution/how-do-we-know-what-they-ate/ https://twitter.com/KenDBerryMD/status/1539599487320088576 Itn itn ... kar me pri samem sebi najbolj šokira, ker sem po naravi skeptik, da sem desetletja verjel lažem industrije prehrambenih smeti in vegi religije, vse probleme sem pač pripisoval starosti in genom, saj je bilo nemogoče, ...prikaži več, da bi na tako super "zdravi" prehrani imel karkoli narobe. Zdaj točno vem in tudi zakaj.

    • mph2 14:00 15.avgust 2022.

      Že sama zdrava pamet, da so ljudje vedno bolj bolni, sladkorne na tekočem traku, infarkti, možganske kapi, raki na črevesju, ... vse kar je bila včasih prava redkost, je danes rekordno visoko. Zanimivo, če pomislimo kako se je v 50 ...prikaži več letih zmanjšala poraba rdečega mesa in narasla rastlinske hrane, rastlinskih olj, ... pa nasvetov, da je treba jest 5x na dan. Groza.

    • Avatar luckyss
      luckyss 14:09 15.avgust 2022.

      Za pridelavo krme za živino ni tako ostrih omejitev za uporabo pesticidov, fungicidov in drugih strupov, kot pri zelenjavi za prehrano ljudi,..Potem so tu še hormoni, cepiva, pospeševalci rasti in druga svinjarija, ki jo živalim legalno ali ilegalno vbrizgavajo, da ...prikaži več o gensko spremenjeni soji niti ne govorimo...Vsa ta svinjarija se koncentrira v živalskem mesu, pa je žival še v hlevu..Potem pride do predelave mesa kjer dodajo celo abecedo dodatkov in na koncu nek kreten izjavi, da je to zdravo.:)

    • mph2 16:37 15.avgust 2022.

      @luckyss, omenil si še eno zlo živinoreje, KRMO. Žita, koruza, ... in živali zaprte vse življenje za ograjo. To me grozi. Prežvekovalci so vso zgodovino PASLI travo. Smrt v naravi je mučna in počasna, v sodobnih klavnicah hipna. Lepše bi ...prikaži več bilo, da je ne bi bilo, ni pa življenja brez smrti žal. Zdaj pa pomisli na vso svinjarijo, ki jo uporabljajo za zastrupljat zemljo pri proizvodnji zelenjave, pa ne govorim samo o glifosfatih, neskončne količine herbicidov, pesticidov, umetnih gnojil.

    • mph2 16:38 15.avgust 2022.

      Že 20 let verjetno kar sem izvedel za pogoje pri reji v kletkah, dosledno nisem kupoval takih jajc, strogo samo pašno rejo oz. bio, enako pašna reja za meso.

    • Avatar luckyss
      luckyss 17:36 15.avgust 2022.

      Sem že enkrat zapisal, da se herbicidi bistveno bolj uporabljajo za pridelavo krme kot pa za zelenjavo, naštel sem tudi ostalo svinjarijo, ki se koncentrira v mesu, zate moram to ponavljat...In "meso" iz veleblagovnic je videlo travnik le takrat, ko ...prikaži več so govedo peljali na zakol...Ne rečem, kakšna liska z gorjancev, ki jo stara mama futra s senom, ampak to je "butično meso", v trgovini pa masovna proizvodnja..;)

    • mph2 17:54 15.avgust 2022.

      @lucky, pozabi, v mesu ni hormonov, antibiotikov, ... davno izginejo iz mesa. Rastlin pa ni brez maksimalne uporabe pesticidov in herbicidov ter umetnih gnojil. Ti nujno seveda se ne koncentrirajo v zelenjavi, zagotovo pa maksimalno uničujejo okolico, podatlnico, ... Večina ...prikaži več Nove Zelandije stavi na pašno rejo z vsemi garancijami in podobno. Švica podobno. In sem ti že povedal, da je svinjarija žita, koruzo, ... ki so škodljiva hrana tudi za živino, futrat le-tem. Ekoživinoreja vedno bolj in.

    • Avatar luckyss
      luckyss 18:01 15.avgust 2022.

      Pojma nimaš...malo si preberi kakšno ustrezno literaturo..

    • mph2 22:20 15.avgust 2022.

      Zgoraj sem dal en kup linkov, očitno nisi sposoben razumet kaj dosti. Kot pri covidu.

    • Boschtjan Zupanchich 00:20 16.avgust 2022.

      Mph : mar še ne veš, da Vsaka Mrhovina povzroči Uničevanje telesnega zdravja, tako , da tudi sam postajaš vse bolj Mrhovina, če že ne telesno, pa toliko Bolj duševno Mrhovinar, oziroma Zver , poleg Duhovne Degradacije .... ? No, ...prikaži več, tudi tega očitno nisi vedel, da Predadamiti , ki so živeli pred Našo Raso, in so se prehranjevali večinoma Mrhovinarsko, Nimajo Ničesar skupnegab z Človeško raso . Je pa še res to, da se Škodljivost mrhovinarske prehrane Nikoli ne pokaže takoj, Temveč Šele čez čas.

    • mph2 10:47 16.avgust 2022.

      @boschtjan, si član adventistov 7 dne? Tam namreč izvira izmišljotina o škodljivem mesu in zdravih rastlinah, ker jim je bojda nihov imaginarni bog sporočil, da mora človek jest vegansko (Eden in to).

  • mph2 13:32 15.avgust 2022.

    Logično, zelenjava ob sicer vitaminih in mineralih, ki jih imajo rastline za lastno potrebo, niso nastale, da bo človeški rod zdrav in srečen, .... imajo pa žal tudi ogromno anti nutrientov in vseh možnih toksinov, ki drastično zavirajo absorbcijo vitaminov in mineralov.

    • Boschtjan Zupanchich 00:12 16.avgust 2022.

      A si pozabil, da mrhovina pospešuje nastajanje rakavih obolenj, ali preprosto nisi tega vedel do sedaj ? Kaj pa antioksidanti, ki jih rastline Največ imajo , mrhovina pa jih žal skoraj Nima ?

    • mph2 10:44 16.avgust 2022.

      @boschtjan, si ob vsem ostalem še vegi vernik? Se pravi hrana na kateri smo se razvijali milijone let je nenadoma v zadnjih desetletjih postala škodljiva? Raslinska olja in vse morderne prehrambene smeti, kajenje, .. pa očitno ne? Bodi daj resen. ...prikaži več Rastline imajo zase antioksidante, mi ustvarjamo lastne antioksidante na prehrani s katero smo se razvijali milijone let. Vse sestavine za naravne antioksidante je pa v mesu. Mimogrede, ker je carnivore prehrana izredno nizko vnetna, rabimo mini antiox.

  • Igorgeus 10:33 16.avgust 2022.

    Mogoče so bolj nagnjeni k zlomom, ampak da zaradi prehrane tudi pogosteje padajo, pa zelo težko verjamem, hahaha

  • Boschtjan Zupanchich 00:08 16.avgust 2022.

    Hja, to že Morda, Vendar pa Žal neumne uboge Mrhovinarke Toliko Prej Napadejo Rakava obolenja !!! ! !!! Sedaj si pa "preračunajte" , Kaj od tega se vam Bolje Izplača - Poleg Tega, da se šibke kosti da Dobro Obvarovati ...prikaži več z Polnozrnato moko in izogibanjem koreninskega/belega sladkorja !!! ! !!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.