Slovenija

"To ni napad na tuje delavce, ampak gola dejstva"

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 20:24 06.avgust 2026.

In potem se vprašaš kako je izpitna komisija pred cca 20 leti funkcionalno nepismenim ciganom ''podarila'' vozniški izpit? Bi bilo dobro odpreti preiskavo in tudi kaznovati ljudi, ki so to omogočili. Z znancem sva imela ''bližno srečanje'' in ko so ...prikaži več izpolnjevali zapisnik šofer ni znal brati. Še bolj zanimivo, policiste tudi ni motilo... Vozniško pa je posedoval 19 let... Od kje, vprašamo ''pravno državo'', kajne?

• Grunf 18:09 06.avgust 2026.

Vlada se je že odzvala. Ukinila je brezplačne tečaje slovenščine za tujce. Menda ja ne misli te stroške prevaliti na delodajalce, ki jih v prvi vrsti zaposlujejo. Ob takšni skrbi razvoj podjetništva?

• SlavkoKrizman 18:49 06.avgust 2026.

Je kje kakšen uraden zapis o ukinjanju tečajev? Link prosim, hvala.

• Grunf 19:01 06.avgust 2026.

Čeprav vljudno prosiš Slavko, ti linka tudi, če bi ga imel ne bi pošiljal. Nismo v šoli in nimam komu kaj dokazovati Sicer si preberi članek na tem portalu. Moje mnenje pa je, da je popoln nesmisel spreminjati nekaj, kar ...prikaži večr se je obneslo in je predvsem v interesu podjetništva pa tudi države. Se da kje drugje učinkoviteje prišparati. Ti ne bom razlagal kje.

• sivabrada 20:11 06.avgust 2026.

Vlada ni ni č ukinila ,tečaj je še vedno brezplačen.

• SlavkoKrizman 20:18 06.avgust 2026.

Sem našel članek....tam piše: "Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo osnutek novele zakona o tujcih" Torej, vlada NI ukinila še ničesar.

• Grunf 20:57 06.avgust 2026.

Seveda, mea culpa, ministrstvo, ne vlada. Še vedno pa popoln nesmisel.

• SlavkoKrizman 04:32 07.avgust 2026.

Osnutek zakona še NI ukinitev....

• Pipec 21:04 06.avgust 2026.

Včasih je bil poklicni šofer gospod. imel je znanje, izkušnje, denar, punce in mu ni bilo vseeno, če naredi nesrečo. Danes pa razsipa prašiče, igra igrice in se zaleti brezbrižno v oviro pred sabo, saj je vse zavarovano in če ...prikaži veče je 00, je vse ok. Kar pa se nesrečne deklice tiče, pa sem že razlagal, razložil pa je na tv tudi nek butl iz avtobusnega, da baje avtobus sploh ni bil preoremenjen, verjetno je član SD.

• Hitipočasi 21:28 06.avgust 2026.

Mimo ušesa mi je prišel podatek, da imajo vozniki Lpp avtobusev izredno nehuman delavnik, nimajo klasičnih izmen, en teden zjutraj, en teden popoldan in en teden nočnih, ampak imajo vsak dan drugačno izmeno, v enem tednu lahko vse tri opcije ...prikaži več oddelajo. Vse zmešano uglavnem. Tak voznik ne more biti spočit, ker ima uničen bioritem. In premalo so plačani, 1750 eur bruto + dodatki. Pri Arrivi in Nomago nimam pojma kako imajo delavnike. Ve kdo?

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.