Slovenija
12069 ogledov

Stroka raztrgala vladni predlog: "Ljudje se bodo fiktivno ločevali!"

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Človek2024 16:42 29.januar 2025.

Se strinjam. Davčna stopnja 1,45% je oderuška in popolnoma nepremišljena. Osnovo ima le v pohlepu in v želji po zapolnitvi luknje v proračunu, ki jo je ta vlada naredilo z vrsto neumnih potez in neracionalnega zapravljanja. Prazna stanovanja lahko napolnite ...prikaži več z najemniki s strogimi varovalkami za najemodajalce, da se ti ne bodo več bali oddajati.

• Rim 16:50 29.januar 2025.

Temu davku dodaj še nadomestilo za stavbna zemljišča in boš dobil resnični davek. Ker mi je vseeno kdo kasira, poberejo mi na vsak način. In potem primerjaj s povprečno 0,5% davkom v tujini. To dobimo ko Golob pred volitvami napove ...prikaži veče dvig plač in ostale dodatne odhodke iz proračuna, potem pa ne ve kako ga napolniti in prične delati še hujše dolgoročne škode.

• andrej084 18:08 29.januar 2025.

Najprej je potrebno zaščititi najemodajalce, ki imajo v lasti nepremicnino, ki so jo kupili z lastnim denarjem in ne najnike. Potem mora drzava poskrbeti, da ima tisti, ki oddaja nepremičnino tudi nekaj od tega. Naprimer davcna olajšava, tako bi se ...prikaži veče lahko povečal fond stanovanj za najem. Trenutni ukreki gredo v čisto nepravo smer....

• sandi76 19:48 29.januar 2025.

Točno. Da je danes najemnik posestnik nepremičnine, namesto uporabnik, je skregano z zdravo pametjo. Iz tega sledijo vsi butasfi zakoni, ki ščitijo samo najemnike. Dokler bo tako, ne bo sprememb.

karjola 17:03 29.januar 2025.

Prvi ki stopi na mojo njivo ali dvorišče pa naj bo golobiat ali janšist, mu bom najprej odtsrelila jajca. če ne bo spremenil mnenja mu preštejem še možganske celice in ga pustim da ga pojejo prasci.

• jakec1575 17:43 29.januar 2025.

ajde ne bluzi. elektro in telekom sta verjetno preorala njivo in dobila sluznost. tle se pa repencis.

• matermila 18:30 29.januar 2025.

Karjola, Jakec je verjetno eden tistih, ki so ves denar spustili v dopuste in kak bife, živi pa v solidarnostnem stanovanju. Jebenti, z mojo lastnino bom pa menda počel kar bom hotel in nikakor nočem podnajemnikov nikoli več, so pustili ...prikaži več tak svinjak, da sem ga komaj porihtal. Hvala bogu bo menda sin že čez kako leto v njem. Imam pa še približno eno tako staro kočo kot je na zgornji sliki, pa naj mi Golob najde podnajemnika zanjo. Bebci, samo gledajo da pridejo do denarja, ki ga razmetavajo kot

• matermila 18:30 29.januar 2025.

svinje buče po svinjaku.

Fuck_Z24_1 19:17 29.januar 2025.

@matermila, ali imas te nepremičnine v najemu, da imaš PODnajemnika?

Fuck_Z24_1 19:23 29.januar 2025.

P.S. matermila reci ptiču, da ti da par 100k nepovratne subvencije, da jo zrihtas, pa bos lahko oddal. Imam zelo podoben primer oz. ga ima žena. Sploh se ne da oddat, ker je treba zrihtat tlake, štrom, vodo, kopalnice, zidovje... ...prikaži več hvala bogu vsaj noter ne teče.

Fuck_Z24_1 19:24 29.januar 2025.

... ima pa prepoved odtujitve, ker ima notri sorodnik služnost s pravico bivanja.

• Toma 19:12 29.januar 2025.

Ne vem, če ima vesolje svoj konec ampak Golobčkova nespamet je brezmejna! By Albert 1stone.

• atamama 18:43 29.januar 2025.

Ni mi čisto jasno ali so vsi ki pripravljajo te zakone najemniki ali pa butli. Kako lahko pričakujejo, da bo nekdo oddal stanovanje, ki ga je kupil, da bodo stanovali otroci, ko bodo študirali v LJ? Pravi moja soseda, nikdar ...prikaži več več. Pa zakaj, naj ti butli preverijo tožbe za izselitev in ''hitrost'' sodišč ob tem reševanju.... Ko jo vprašaš 2 uri nisi prost da vse razloži...

• atamama 18:44 29.januar 2025.

In potem bodo dali davke taisti ''butli'' na ta stanovanja, tiste vile, miljonske pa?

Antikrist9 17:18 29.januar 2025.

Krepko bi morali obdavčiti pedofilsko RKC cerkev!

Mehičanka76 23:45 29.januar 2025.

Fiktivne ločitve se dogajajo tudi zaradi socialnih transferjev in podobnega, Kdor se bo ločil zato da se bo izognil plačilu davka, pa naj se. Upam, da ga kakšen od sosedov, sorodnikov ali prijateljev prijavi.

• jakec1575 17:41 29.januar 2025.

ljudje se ne bodo locevali in prepisovali nepremicnin. a je kdo na zeno prepisal dediscino ali obratno? ni, tudi zdaj ne bo. oddas v najem in nimas davka na nepremicnino. resitev se mi zdi vedno boljsa. ker vsaj zacasno resi ...prikaži več kolosalni problem. bo pa treba tudi graditi. vprasanje je kje?. zazidalnih obmocij ni ravno na pretek.

• tlacan 17:45 29.januar 2025.

Kljub oddajanju bo davek, ki bo znižan za davek od najemnin.

• tlacan 17:48 29.januar 2025.

Kar se tiče ločitev imaš verjetno prav a se bodo fiktivno preselili v drugo nepremičnino (prijavili stalno bivanje na drugem naslovu).

Fuck_Z24_1 18:30 29.januar 2025.

@jakec, kako nasedaš ptičevim nebulozam. A na to, da imaš stanovanje občasno prazno, ker se najemnik menja, da je takrat običajno treba vsaj malo osvežiti če že ne bolj konktetno prenoviti, in da je zaradi tega hitro okoli mesec ali ...prikaži veči dva ko imas prazno, lahko pa tudi bistveno več, če gre za bolj obsežno prenovo, v tem času pa nimaš s čim kompenzirat davka na cegle, pa nisi nikoli pomislil?? Vidi se, da eni nimate blage veze, kako vse skupaj zgleda. Da sploh ne omenjam vseh situacij, ko sploh ne

Fuck_Z24_1 18:31 29.januar 2025.

... mores oddat, ni zanimanja zaradi lokacije itd.

Fuck_Z24_1 19:14 29.januar 2025.

@tlačan in ko boš imel krajši ali daljši čas prazno zaradi menjave najemnika ali obnove, bòš davek na cegle zniževal iz svojega žepa. Tukaj gre izključno za plenjenje. Pri kockastih je stanovanje oproščeno davka na cegle, če je oddano vsaj ...prikaži več 10 mesecev na leto. Da ne omenjam bistveno nižjega davka na oddajanje (8.4%, pri nas 22.5)

• tlacan 22:46 29.januar 2025.

@Fuck_Z24_1; Ne oddajam. Živim v nepremičnini katere lastnik je žena in sem podedoval stanovanje po starših. Ko ne bova več mogla po stopnicah, bi se preselila tja a do takrat je tam otrok. Žal bi moral kljub temu, da otrok ...prikaži več živi v stanovanju, plačati davek zanj. Zato bom bil prisiljen zase prijaviti stalno bivališče tam saj ne nameravam dvakrat prepisovati stanovanja, če bom dočakal tako stanje, da se z ženo preseliva tja.

• tlacan 22:54 29.januar 2025.

Za tako skropucalo kot je omenjeni predlog pa ne krivim Goloba, ker je samo dovolil, da ga prepričajo "strokovnjaki", ki se bodo okoli korita vrteli tudi po njegovem odhodu. Malo se bodo potuhnili in delali škodo narodu še naprej. Pa ...prikaži več še dobro plačujemo njihove "mojtrovine".

Fuck_Z24_1 23:48 29.januar 2025.

@tlačan saj razumem. Odzval sem se na tvoj zapis, da bo davek na cegle kljub oddajanju, le da bo znižan za davek od najemnin. Drži, ampak to, da se bosta zglihala, kar trajba ptič, je samo hipotetična možnost ob pogoju, ...prikaži več da imaš dovolj visoko najemnino in ves čas oddano, kar pa v realnem živleju pogosto ni primer. Zakaj ne, sem pa že zgoraj pisal.

• tlacan 09:09 30.januar 2025.

@Fuck_Z24_1; GURS je ocenil vrstno hišo na SV države na 30.000€ medtem ko naj bi bilo stanovanje 60m2 v Lj ali v obalnih mestih 250.000€ in več. Torej bo davek na stanovanje v LJ 3.500€ letno. Davek od najemnin znaša ...prikaži več 3.000€ in več. Najemodajalci bodo enostavno dvignili najemnino 100 - 300€ mesečno in bodo pokrili izpad prihodka. Drugi se bomo marali pa znat na različne načine, če bo to "skropucalo" sprejeto.

• tlacan 09:22 30.januar 2025.

Še to bi dodal: Avtorji "skropucala" so ga napisali tako, da oni in njihovi prijatelji ne bi nič plačali saj bi verjetno po sedanjem zakonu morali plačati davek za vile, ko po preteklo 10 let od nakupa. Namenjen je revežem, ...prikaži več ki jim niso takoj prodali podedovanih nepremičnin. Mladi pari si jih tako ali tako ne bojo mogli privoščiti saj z zaposlitvijo na določen čas ne prideš do kredita - tudi če zaslužiš več od minimalca. Večinoma pa niso kreditno sposobni.

Fuck_Z24_1 14:26 30.januar 2025.

Ni tako enostavno navijat najemnine, ker več kot toliko ne moreš. In drugo: lepo si sam ugotovil, da raja nima denarja za stanovanja. Sploh ne za taka, kot se zdaj večimoma zida in prodaja, kobajagi nadstandard, ki se prodaja od ...prikaži več 400k navzgor. In zdaj mi ptič ploza, kako sem jaz nekemu bogemu revežu odžrl stanovanje? Ker bi ga drugače on kupil s svojim mimimalcem? No, po tem se vidi, da ti "levaki" nimajo stika z realnostjo. To je vse na koki.

Fuck_Z24_1 14:37 30.januar 2025.

Aja, davek za vile: 10-letna oprostitev je samo za prvega lastnika. Ampak to je po obstoječem zakonu. Če zdaj sprejmejo novega, oprostitev več ne velja. In zdaj pazi: kupiš novo stanovanje, ga prijaviš in uveljavljaš 10-letno oprostitev, pa pride ptič ...prikaži več in pravi "to ne velja vec, od zdaj naprej plačuješ." A ti idiot si šel davkariji nesti na nos, da si kupil stanovanje. Če jim ne bi povedal, tega sploh ne bi vedeli in prav tako ne bi plačal nobenega davka. Tako je to, če verjameš tej državi.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.