Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
20669 ogledov

Toliko hitreje se zdaj povrne naložba v sončno elektrarno

Komentarjev 36
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 19:05 11.junij 2022.

Če imaš normalno porabo elektrike, se ti ne povrne nikoli. Za elektrarno boš plačal 10.000€, potem še boš pa tako moral vedno plačevati omrežnino. Cena elektrike je pa tako samo en del na položnici.

luckysss 07:20 11.junij 2022.

Tole oglasno sporočilo premaknite v ustrezno rubriko za komercialna oglaševalska sporočila....Zadeve niso tako enoznačne kot jih ta reklama predstavlja !!

• Naklonsky 16:49 12.junij 2022.

Za nekatere, ki vse preproste in logične stvari zakomplicirate do onemoglosti, prav gotovo ne!

• alen04 09:39 13.junij 2022.

Naklonski, se strinjam z lucky... želel sem se spustiti v to investicijo, toda infrastruktura v naši ulici tega ne zmore. Ne boš verjel, eden ima SE, drugi je zaradi infrastrukture, ki ni primerna za več priklopov ne more imeti. K ...prikaži več vragu s tako reklamo.

• Naklonsky 10:52 13.junij 2022.

Saj se tudi jaz delno strinjam, je pa res - kdor prvi pride, prvi melje; ne gre za več priklopov temveč za skupno moč v kw, kolikor jo lahko takšno omrežje prenese in do moči prvega razdelilnega transformatorja, ki še ...prikaži več zmore ‘požreti’ špico najvišje produkcije energije sonca pri predpostavki, na uporabniki nimajo nikakršne porabe. Če bi pa ta investicija še dodatno obdavčena je pa še druga zgodba.

• alen04 13:52 13.junij 2022.

moj namen Naklonsky je predstavitev nelogike države. Nudijo subvencije za SE, toda osnove niso urejene. Temelje naj se postavi, nevladnike naj se prepriča, da tudi v Sloveniji se ptiči ne zaletavajo v vetrnice in bo veliko bolje za vse. Dokler ...prikaži večr ni osnov...marsičesa ne more biti, kljub volji posameznikov.

• Skias 09:04 11.junij 2022.

Kaj pomaga če birokratski mlini vse skup zavirajo in skupni proračun za subvencije tako mali! Problem je tudi v samem elektro omrežju saj vso ne podpira prikločitve + tega pa imamo še vedno mesta kjer imajo hiše samo 1 fazo ...prikaži več in že s tega področja, da ne omenim, da si številni ne morejo privoščiti te investicije. Slovenija na zadnjem mestu! Dajte ljudem primerno plačilo, pospešite birokratske postopke + povečajte število zaposlenih pri monterjih pa se to lahko hitro spremeni.

• radovednica 14:11 11.junij 2022.

Strokovnjaki naj povedo, če res več vedo od mene ali se splača delati te bedarije in zakaj, če imam sedaj strošek, ki bi bil mogoče potem 0(nič), 20 - 25 €/mesec? NE nikakor ni računice.

• Jernej65 14:54 11.junij 2022.

Če skuriš elektrike za 25 evrov na mesec, potem imaš najbrž prižgano občasno samo kaki 2 žarnici. V tem primeru se ti res ne splača. Normalni ljudje porabimo bistveno več elektrike. Moj račun za okrog 1300 kWh na mesec bi ...prikaži več bil 12 kratnik tvojega. Tako pa plačam vsak mesec samo 20 evrov. Prihranek na letni ravni najmanj 3000 evrov. Elektrarna me je stala 11500 evrov. Lani je proizvedla 16800 kWh elektrike. Računaj.

• stromar 16:18 11.junij 2022.

Pametna, 25 eur za štrom, 100 za ogrevanje in 100 za fosilca za avto. Aja nič od tega, razumem v bundi pišeš baderije o zsdevah o katerih se ti ne sanja, pa faušija pa to

• alen04 09:42 13.junij 2022.

RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 34,71 €, RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 40,21 €, RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 41,57 €, RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 40,71 €, ...prikaži več RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 111,74 € (vključeno ogrevanje),

• alen04 09:44 13.junij 2022.

RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 116,58 € (vključeno ogrevanje), RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 88,55 €(vključeno ogrevanje), RAČUN ZA ELEKTRIČNO ENERGIJO ZA PLAČILO Z DDV: 53,47 € (vključeno ogrevanje) Mimogrede, nimamo SE, ima pa ...prikaži več hiša izpolnjene vse parametre za pasivno hišo. SE po teh cenah, seveda tudi ne bomo imeli. Enostavno se ne izzide.

• stromar 14:50 20.junij 2022.

Lepo, dodajva še gorivo za 2 avtomobila, servise..., potem poglejva koliko to pride v 10, 20 in 30 letih in bo vse jasno. Drugače pa ni panike samo veselo doživljensko plačevanje položnic in samo da se kadi

• alen04 21:51 20.junij 2022.

Stromar, dokler delodajalec plačuje pitne stroške mi dol visi. Posamezniki se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ostali živimo po svoje, ker nam tako ustreza in ne po tvoje ali vaše.

• stromar 22:30 20.junij 2022.

Ti res misliš, da se kdo obremenjuje s tabo, dokler te ne bo kdo v rit nabrcal ker zastrupljaš otroke dugih in svojih

• alen04 08:46 21.junij 2022.

joj stromar, tako kot vedno imaš samo ti prav. SEveda drugih argumentov nimaš, zato žalitve in poniževanja. patetik si, narava te je že davno prizadela, v življenju nisi nič dosegel...smiliš se mi, dobesedno.

• stromar 11:39 21.junij 2022.

Še eden, ki na daljavo ve kaj je kdo kaj dosegel, veleum res

• rd2dmk2 09:46 11.junij 2022.

sorry ampak tale člabek laže in zavaja. ni vsaka streha primerna, ok mogoče ja, za en panel. kolk ponudb sem že oddal pa ni interesa tudi za najem strehe. zakaj ? ker na sredi strehe na južni strani mi stoji ...prikaži več dimnik. e in pravijo da dela senco in je cel dan pol panelov v temi in se ne izkorišča. kot drugo tudi tu so cene poskočile. in kot tretje splača se samo tistim, ki majo s.p. ali firmo, da prek podjetja prodajajo elektriko. ostalim se ne. ker so pogoji sem in tja elektrika neprimerni.

• radovednica 14:10 11.junij 2022.

Strokovnjak naj povepoleg vseh zavajajočih dejstev, ki s stroko nimajo nobene veze, kolikšen je učinek ali izkoristek te elektrarne ponoči in koliko pozimi, ko je streha dva tedna pod ledom in snegom? Pove naj tudi, kdo nosi riziko za poškodbe ...prikaži več strehe zaradi snega, ledu, vetra, zamakanja? Kar veliko primerov je poznanih, ko je sneg ali veter odnesel vse famozne panele... v dolino...na tla in je bilo vse uničeno!

• Jernej65 14:45 11.junij 2022.

Imam elektrarno. Zadnje dve zimi mogoče 3 dni ni delala zaradi snega, proizvodnja pozimi je že tako veliko manjša, kot poleti. Če je montaža pravilna ni nobenih poškodb zaradi snega, vetra ali zamakanja. Elektrarna proizvede toliko kot je bilo obljubljeno. ...prikaži več Podnevi višek oddajaš v omrežje, ponoči jemlješ iz omrežja, takšen je trenutno sistem. Tu ni nobene filozofije. Vprašaj ljudi, ki jo imajo če je že komu žal. Jaz še nisem naletel na nobenega.

• stromar 16:16 11.junij 2022.

Če želiš tvoj izkoristek ponoči, ko je poraba 50x manjša kot podnevi, si nabaviš baterije in gasa, če želiš tudi pozimi dovolj štroma, si daj elektrarno 20 kW. Zadnjih 10 let so strehe bile pod snegom manj kot 1 teden ...prikaži več na leto, tako hude zime so, pa tudi sicer pade dol v enem do dveh dni, če pa ne sme se itak takoj stopi. Eni imate tako celo življenje zgovote, pa veselo plačevanje štroma doma, ogrevanja in goriva za avto, pa samo da se kadi

• alen04 09:46 13.junij 2022.

Jernej, ko sem se spuščal v ta projekt mi je bilo povedano, da ravno pozimi so največji izkoristki, saj je sonce v legi, ko so največji izkoristki. Kakorkoli, kasneje smo ugotovili, da je že ena SE v naši ulici in ...prikaži več je ne moremo imeti. Sicer pa glede na porabo el. energije je tudi ni smiselno montirati, nam ne.

• Jernej65 11:57 13.junij 2022.

Ta izkoristek je bil najbrž določen glede na položaj in naklon tvoje strehe. Največji izkoristek je takrat, ko sonce sije čim bolj pravokotno na streho, ker pa je pozimi dan zelo kratek, je vseeno proizvodnja bistveno nižja kot poleti in ...prikaži več tudi megle in oblakov je več.

• alen04 13:55 13.junij 2022.

Hvala za pojasnilo Jernej. Težava naše logike (Slovenije seveda) je, da nimamo urejenih osnov, temeljev. Nudijo se subvencije...a priklopiti se ne morem, ker je že sosed priklopljen, mislim WTF???? To je samo ena banalnost v tem primeru. SE tudi ne ...prikaži več bomo imeli, ker je hiša pasivna, imamo vse na elektriko in je poraba smešna. Nekje v članku sem objavil stroške elektrike, vključujoč ogrevalno sezono.

• Naklonsky 16:58 12.junij 2022.

Težava je samo v tem, da bo mr. Taubi vse obdavčil. Torej za 10.000 € - 1% davka, pa računaj!

PomisliNaSonce 15:03 11.junij 2022.

Tako kot pri elektro avtu in njegovi bateriji, se tudi pri panelih ne govori o izgubah. Če avto stoji, bateriji pada kapaciteta. Ravno tako je z elektrarno...ni samo v stanju pridobivanja elektrike iz sončne energije, je tudi faza ko je ...prikaži več v izgubi. To je, ko sonca ni...ob plačilu letnega zavarovanja, servisih strehe zarad tega in konec koncev same elektrarne. Pa nenazadnje sistem tudi ni neslišen...brenči kot ta prav ob ta pravi elektrarni. In naj mi en pametnjakovič pove, kam ti zdrsne sneg...

PomisliNaSonce 15:09 11.junij 2022.

...v žleb in ti ga zvije...se nardi težek led noter in ti ga lahko tlcelo otrga...se delajo sveče, in ti drsi nekam ob hišo na avto ali celo na glavo. Kar naenkrat so paneli tudi snegibrani ali kako. Sneg pozimi ...prikaži več na strehi pomeni tudi iuolavijo, če seveda obstoji gor. Poleti južna frej streha pomeni tudi toploto...sonce pogreje strešnike...če ne so pa pod paneli hladni non stop...tudi pozimi če je sonce greje strešnike...to ni zanemarljiva energija. Torej ta pridobljeno elektriko 2x preplačaš

• Jernej65 15:35 11.junij 2022.

Ne sekiraj se, ti je ni treba delati in tudi ne razburjati, ti sam plačuj položnice in je to to.

• stromar 16:21 11.junij 2022.

Hahahaha, eni še kar gostilniške izpred 10 let in to s takšnim vzdevkom, a je to. Pa brni tudi, samo v glavi. Človek, pa zadnjih 10let je bilo snega za par cm letno, če je varno pade dol, sicer snegolov, ...prikaži več ti samo šibaj položnice in se ne obremenjuj z zadevami o katerih nimaš pojma

PomisliNaSonce 17:06 11.junij 2022.

Sta brez utemeljenga kontra argumenta. Kr naj vaju seva, pa še useka po možnosti. Torej imam še kako prav...

• Jernej65 17:18 11.junij 2022.

Men že par let elektrarna dela za elektriko, medtem ko pri tebi ti delaš za elektriko. Kar delaj še naprej in se ne pritožuj.

PomisliNaSonce 21:29 11.junij 2022.

Nakladaš. Nc ni zastonj...kr plačuj fix na mesec 150eur...kmalu boš pa 250, ker učinkovitost bo padala, stroški pa naraščal...če ti ne bo pogorelo in še ti zraven v nadaljnih 20 letih...upam, da veš kaj maš na strehi

• Jernej65 23:06 11.junij 2022.

Ti nisem kriv če si zamudil, sedaj se pa jočeš. Ti kar koplji premog, da se boš pozimi lahko grel.

PomisliNaSonce 11:03 12.junij 2022.

Jaz mam sonce...ti imej pa oblake pozim

• stromar 16:29 11.junij 2022.

Kakšnih 8 let, jaz mesečno prihranim 200 eur za elektriko doma, 300 eur za ogrevanje - da ne bo pomote prej kurilc na 12 obrokov po 300 eur vsako leto, za 3 avte pa ob teh cenah goriv reje ne ...prikaži več računam, mislim, blizu 1000 eur, torej mesečno 1500 eur. 20 kW MSE se povrne v dobrem letu, pa nič se ne kadi in smrdi. Kmalu bo tudi 3 fazna otočna z najprej 10 kWh baterijo, katero bom seveda pozneje širil

• Jernej65 11:00 11.junij 2022.

Tisti, ki lahko pride zraven se mu zelo izplača, z ali brez subvencij. Mene so par let nazaj vsi okoli mene nejeverno gledali, ko sem se odločil zanjo, sedaj veliko teh čaka v vrsti in upa, da bodo dobili soglasje. ...prikaži več Meni pa elektrarna veselo dela everčke.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.