Slovenija
3862 ogledov

Trgovci in delavci na povsem nasprotnih bregovih

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Preprostež 15:54 02.junij 2020.

    Pa naj gredo sami na blagajno če tako radi delajo ob nedeljah...

  • Gandolf 15:45 02.junij 2020.

    Potrebno je okrepiti delovno inšpekcijo in delovna sodišča. Povečati kazni za zlorabo zakonov. Potem se bo hitro pokazalo dejansko stanje slovenske trgovine. Gospa Lahova je zame osebno sramota od funkcionarja. Vidi se da že leta zaliva fikuse v pisarni in ...prikaži več živi v nekem drugem bogatem svetu.

  • tomislav 17:00 02.junij 2020.

    Pa kaj tele Mariči ni jasn? 98 procentov zaposlenih je proti delu v nedeljo, ona pa sili kot bik v odprtje štacun v nedeljo. Obnaša se, kot da so prodajalci drugo ali pa celo tretje razredni ljudje, če jih sploh ...prikaži več ima za ljudi. Samo grozi in izsiljuje. Naj gre sama delat za to mizerno plačo, ves delovni teden plus sobota 11 ur, plus nedelja, plus še en delovni teden, torej 12 dni zapored za naslednji vikend prosto (ženin urnik), pa da je vidimo.

  • tlacan 18:44 02.junij 2020.

    Me prav zanima: koga si vprašali glede dela v nedeljo. Delavci bi morali imeti 100% dodatek za delo v nedeljo in 250% dodatek za delo na praznični dan. Vprašanje je, če jim trgovec to izplača. Delavec lahko dela samo 2 ...prikaži več nedelje v mescu in to niti ne vsak mesec saj so tudi letne omejitve. To pomeni, da se delavcem v nedeljo izplača delati saj si s tem dvigajo dohodek a se dodatki ne smejo všteti v minimalno plačo. Privilegireni sindikati v trgovini naj raje izpogajajo boljše pogoje dela delavcem.

    • tlacan 18:47 02.junij 2020.

      Ta isti sindikati so privolili v zmanjšanje pravic delavcem po zadnji določitvi minimalne plače, da je trgovcem ostalo več v žepu. Vzrok za zaprtje trgovin v nedeljo tiči nekje drugje in ne v volji delavcev.

    • tomislav 21:49 02.junij 2020.

      Garantirano po volji delavcev. Bi ti delal v nedeljo za nekaj pičlih evrov dodatka, ali bi v nedeljo raje bil doma z družino, partnerjem, prijatelji? Mislim, da je odgovor na dlani.

  • Snežinko 19:11 02.junij 2020.

    Seveda vsak lažje dobi varstvo v nedeljo kot med delavnikom. AMPAK če bi bil v nedeljo doma mi sploh NE BI bilo treba iskati varstva. Ta gospa (čeprav gospa sploh ni primerno zanjo) zagotovo NE DELA V NEDELJAH, zato pa ...prikaži več govori traparije. Trgovce (in trgovke) so vprašali, kaj želijo, trgovci (in trgovke) so povedali: 98% bi jih BILO DOMA. Kaj tu ni jasno? NE rabiš niti osnovne šole, da ti je jasno, da ŽELIJO BITI DOMA! Da imaš vse sobote in nedelje z=bane za usranih 30, 40 evrov --- ne, hvala!

  • david79 19:21 02.junij 2020.

    Kakšne trobentice trosi tale gospa,moja partnerka dela ob nedeljah za 13€ dodatka,trgovinska zbornica je najbolj pokvarjena v državi,ob nedeljah nobena normalna družina ne nakupuje,tisti,ki pa jim je dolg cajt hodijo pa ob nedeljal v centre na kavice.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.