Slovenija
5285 ogledov

Takšna je odločitev glede odstrela medvedov

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jezero 12:25 12.avgust 2022.

    V Sloveniji je najmanj 1000 medvedov preveč. Ti neuravnoteženi grinovci so uspeli uničeti ovčerejo na Gorenjskem in drugod; pašniki in planine se zaraščajo. V Sloveniji je več vredna zver kot človek. Toda prišel bo dan, ko se bosta majala nebo in zemlja!

    • radovednica 12:48 12.avgust 2022.

      Bravo, zgoditi se je moralo še kje drugje, ne samo Dolenjska, Notranjska in Kočevska. Sedaj lahko še kdo drug, drugje poskusi delček te kalvarije, kateri smo izpostavljeni. In naj ne gobezdajo bedarije razni starčki iz Alpe Adria Green in razna ...prikaži več društva za zaščito ne vem česa. Le avtohtoni človek ni nič vreden!

    • blayo 16:06 12.avgust 2022.

      radovednica, no malo je treba tudi z drugega zornega kota pogledat. Folk bi si najraje postavil bajto sredi gozda, ker je tam mir. Potem bi pa rad, da se mu do tja potegne štrom, kanalizacijo in vodo ter asfaltira cesto. ...prikaži več Aja pa vse medvede iz tistega gozda je treba odstranit.

  • marko345 15:34 12.avgust 2022.

    Kdor nima lovskega izpita nima kaj komentirat temo o medvedih- jast ga imam že 50 let. Ptevelika populacija medveda dela ogromno škodo na kulturah- npr. Koruza, ki jo kmetom povrne država. A bo tole društvo, plačalo kaj kazni za dodatno ...prikaži več škodo, ki jo je povzročilo preveč medvedov.

    • blayo 16:02 12.avgust 2022.

      V bistvu škodo povzročeno od divjadi kmetom povrnejo lovske družine.

    • marko345 16:30 12.avgust 2022.

      Blajo nimaš pojma. Škodo od divjadi, ki je zaščitena vrsta krije država, in lovska družina. In medved spada v to kategorijo.

    • marko345 17:25 12.avgust 2022.

      Blajo in ne lovska družina. Zaščitene so še: volk, ris. Bil je tudi šakal, pa je zakonodajalec- ne lovska zveza spoznal, da je šakal požrl že večino srnjadi,fazanov, zajcev, seveda tam, kjer šakal živi, to pa ni npr Jezersko, oz ...prikaži več visokogorje. Razumel.

    • blayo 23:44 12.avgust 2022.

      Nikjer nisem omenil škodo od zaščitene divjadi. Večino škode ki jo omenjaš je itak od srnjadi in jelenjadi, medved jo v primerjavi z njimi naredi bore malo.

  • Pierre 12:28 12.avgust 2022.

    Pa dajte že mir s temi medvedi, pustite jih pri miru, bo narava naredila svoje!!!! Mar nimamo v tej deželi drugih težav že čez glavo????? Aja od kod podatek da jih je 1000 preveč????

    • radovednica 12:45 12.avgust 2022.

      Ne, da jih je tisoč, jih je več in vsak je preveč. Pridi živeti v okolje, kjer ne smeš pomoliti nosu iz hiše, kjer ne smeš niti na sprehod v gozd, čeprav tvoj, ne smeš imeti posajenega sadja v vrtu, ...prikaži več ne moreš imeti drobnice ali velike živali niti zaprte v staji, hlevu...tako daleč smo prišli. Pridi živeti tukaj in ne klatiti prazne slame v bloku s hamburgerjem v roki, za katerega ti mora surovine zagotoviti slovenski človek! Postreliti je treba vse ali pa vam to navlako, gospoda, pošljemo,...

    • blayo 16:04 12.avgust 2022.

      Pierre, ja, bo narava naredila svoje, samo da se tebe izvzame iz te enačbe, ane?

  • Avatar luckyss
    luckyss 14:05 12.avgust 2022.

    Saj se ni treba kregat. Stroka ima točne normative koliko km2 rabi posamezen medved in računica je jasna. V Sloveniji je prostora za 200-300 medvedov..Kar je več, se mučijo medvedje in tudi obremenjuje prebivalstvo na izpostavljenih območjih...Krivi pa so lovci, ...prikaži več ki se gredo biznis z gojenjem divjadi, namesto, da bi skrbeli za ravnovesje..

    • blayo 16:01 12.avgust 2022.

      Ne vem če to resno misliš ali ne. Lovci se ne gredo nobenega biznisa, še manj pa "gojijo" divjad. Da o krmljenju medvedov ne zgubljam besed. Nekoč pred davnimi časi je imela skoraj vsaka LD vsaj eno mrhovišče in medvedu ...prikaži več ni bilo treba hodit do bajt in brskat po smeteh. Potem smo prišli v EU in so to prepovedali in od takrat medved hodi k nam v vas.

    • Avatar luckyss
      luckyss 16:14 12.avgust 2022.

      Preže in krmilnice morajo biti od naselij oddaljene, ne pa tik ob vaseh, da se lahko nadelan lovec pripelje tik pod prežo...Hranijo pa jih zato, ker si jih ne upajo streljat drugače kot s prež..Mrhovišča pa po mojem nimajo in ...prikaži večn niso imela nobene pametne funkcije,..Medved pa hodi zato v vas ker jih je sedaj 1200 minimum, takrat pred EU pa jih je bilo 200...

    • marko345 17:31 12.avgust 2022.

      Ti mona žališ lovce- nadelan se pripelje do preže. Če lovec popije alkohol, in ga dobi policaj za vedno izgubi orožni list in vozniško, ki pa jo mora opravljat ponovno. Pijanih lovcev ni več, blesavih komentatorjev na to temo- kot ...prikaži več si ti je pa veliko.

    • blayo 23:57 12.avgust 2022.

      Laki, kje si kako stacionarno prežo ali krmilnico videl v bližini naselja? Drugače pa jagri postavijo tudi kakšno premično s točno določenim namenom v bližini kakšnega polja, ki ga "obiskuje" divjad. Mrhovišča so imela izredno pomembno funkcijo, to ti bo ...prikaži več vsak jager vedel povedat. In ne, medved ne hodi v vas zato ker jih je 900 ampak zato ker se je vas razširila v gozd, ker je folk tja živet prišel iz mest in s seboj prinesel vse meščanske navade.

    • blayo 00:11 13.avgust 2022.

      Laki, zgleda pojma nimaš o samem lovu, jagrih in njihovi skupnosti. Bi te povabil da poskusiš kako to zgleda... najprej bi bil najmanj eno leto pripravnik in oddelal v lovišču 150 do 200 delovnih ur. Na vsaki skupni jagi bi brakiral.

    • blayo 00:11 13.avgust 2022.

      Ko/če bi postal jager in bi te sprejeli v kako LD, bi vsako leto moral oddelati predpisano število delovnih ur bodisi v lastni režiji ali na delovnih akcijah. Po parih letih bi se počasi začel zavedat, da je biti jager ...prikaži več 95% delo v lovišču in samo 5% streljanje (pobijanje) divjadi.

    • Avatar luckyss
      luckyss 05:09 13.avgust 2022.

      Lahko mirne duše nehaš z nakladanjem...Jaz sem takšno prežo, ki so jo postavili v mojem gozdu iz mojih sušic podrll in razžagal, ter prepovedal lovcem "jaganje" v mojem gozdu. In tega se držijo !..In treba je ločevati med visokimi prežami ...prikaži več in krmišči, krmnimi njivami, ipd..Poznam lovsko teorijo in prakso kar dobro, zato se lahko zavlečeš nazaj v svojo klet in tam pametuješ..

    • blayo 19:23 13.avgust 2022.

      Te je motila preža ane? Kaj so sploh delale tam sušice? Si jih pozabil pospravit? Daj malo popucaj tale svoj gozd pa "podstrešje" bi bilo tudi dobro če bi ga malo popucal.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.