Slovenija
5010 ogledov

Pri nas je zapuščen avto, redarji in policija ne morejo ukrepati

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Luksi 08:56 28.november 2025.

Lastniki naj se obrnejo na najbližjega kmeta s traktorjem, ki naj vozilo potegne na najbližjo javno površino. Seveda ne sme o tem nihče vedeti popolnoma nič, ampak problem bo hitro rešen...

• janez.zalaznik 10:36 28.november 2025.

Smo se pogovarjali v uredništvu tudi o tej možnosti, ampak verjetno bi lahko lastnik avta za stroške, ki bi zaradi tega nastali, tožil tiste, ki bi avto premaknili (če bi ugotovil, kdo so bili).

• Luksi 13:24 28.november 2025.

Zato sem pa napisal, da o tem ne sme nihče nič vedeti.

• maček 08:35 28.november 2025.

Pa spremenite zakonodajo idioti.

karjola 06:44 28.november 2025.

Ma zakuriš ga. Boš videl kako hitro pridejo policaji

• Bizgec 06:51 28.november 2025.

Lahko, samo to je v garaži, imaš potem povsem druge probleme. Če lastnik ni zategnil ročne, se lahko avto odvleče na javno površino, po možnosti tako, da blokira javno površino.

ADImavasrad 07:57 28.november 2025.

@bizgec če je v prestavi ali v ročni, razbijes steklo

Leon 08:13 28.november 2025.

Redarji so čudežna bitja,ki ne razumejo zakonodaje in ne ljudi .

luckyss1 08:23 28.november 2025.

Prestavite ga "na roke", tako, da bo ovira...Se sploh ne "znajdete"...:D

• Bizgec 09:20 28.november 2025.

@ADImavasrad - dober point, če je zapuščen, potem res "koga briga".

Leon 08:11 28.november 2025.

Kako ukrepati kjer parkirišča nimajo urejenega vpisa lastništva ,ker gre za gradnjo še iz časa socializma in je vpisano podjetje izvajalec objektov ,ki fizično ne obstaja že 30 let ?

• bobubob 08:29 28.november 2025.

Z volitvami. Izvoliti povsem nekaj drugega kot doslej, da bo tudi ukrepanje(zakonodaja in izvršba) drugačno kot doslej. Preprosto, da bolj ne more biti.

• samantha0 09:05 28.november 2025.

Čisto vseeno je kdo je na oblasti!

Leon 10:09 28.november 2025.

bobubob....dokler ne bomo imeli vladavine prava je vseeno koga voliš . Volitve sodnikov bi morali biti neposredne vsaj za Ustavne sodnike ob volitvah za predsednika države .

• popokatopetl 10:42 28.november 2025.

Vsekakor je treba ne glede na problem parkiranega avta čimprej it v ureditev lastništva po ZVETL. Sicer se vleče leta in leta, ampak če lastništva ne urediš v ZK ga enkrat lahko zaradi malomarnosti izgubiš in ti tja kaj naserjejo.

• bled3 09:36 28.november 2025.

Na parkirišču prva vrsta P1 Letališču JP Ljubljana Brnik je bil en star clio, francoska registracija tri leta, preden so ga odstranili. No sedaj je pa že eno leto registrirana romunska opel astra. Zgleda, da tudi tu ne zna nobeden ...prikaži več ukrepati. Če ne drugega, avto se prestavi na samem parkirišču, kjer ne moti drugih, pa naj tam rjavi naslednjih pet let. Kaj bi storili, če bi nekdo pustil avion na pristajalni stezi... Bi bil tudi tam tri leta?

Garancija 09:42 28.november 2025.

Kako so smotani da ne moreš verjet

Leon 10:16 28.november 2025.

Temu jaz pravim izigravanje zakonodaje in delovnih obveznosti . V kolikor policija ali redarstvo nista odgovorna za kakšno prijavo v zvezi s prometno zakonodajo MORAJO prijavitelju sporočiti koga naj obvestijo tozadevno !

• samantha0 09:07 28.november 2025.

Ne ne moreš pri nas na parkirišču je stala alfa romeo 3 leta preden so se stanovalci in sploh SPL premaknili in po treh letih jim je uspelo. Mestno redarstvo v tem primeru ni smel ukerpati. Pa čeprav je stal ...prikaži več avto 3 leta bil že čisto od maha.

NickMason 11:40 28.november 2025.

Namesto klicanja novinarja,bi poklical policijo,so dolžni preverit in avto odstranit,lastnika potem avto čaka na policiji,seveda bo vse plačal,enako je imel moj prijatelj,v nezavest čakal da avto umakne,so ga odpeljali in plačal je še stroške,to je vse.

Leon 12:31 28.november 2025.

Kje ti živiš ?

NickMason 12:37 28.november 2025.

Iskanje pozornosti ni rešitev,napisal sem ti,moj kolega je imal tako avto uhaha dolgo....,kje živim,doma sem tako kot ti.Če pač ne verjameš,je to obojestransko.Ni treba komentirat ,če ti gre na živce,jaz sem sam napisal kako je bilo,ampak ste vsi super pravniki ...prikaži več in veste vse,lep dan še naprej,ukvarjaj se s pozitivo ne samo iskat dlako v jajcu.

Leon 12:47 28.november 2025.

Nick...poznam stvari . Policija ni zadožena za mirujoči promet ,pokličite redarstvo ...slišiš glas na telefonu .To je mišljeno glede tega kje živiš ! PEACE ....

NickMason 19:14 28.november 2025.

OK,peace tudi tebi,no zame že se kar ve da sem iz kočevskega,no avto je bil pa v drugi občini,ni niti važno.

• Idioti 10:39 28.november 2025.

To k je v garaži je mal nerodno. Če je na privatnem parkirišču lastnikov zgradbe , se 4 kerlci vzamejo skupaj in ga odnesejo oz.odgugajo na javno površino in stvar rešena . To je tisti neusklajeni sistem, ko se vsi ...prikaži veči delajo nenadležne .

• munja 14:22 28.november 2025.

Zakonodajo je treba spremenit.. aja, s tem se nihče noče ukvarjat, ker je pretežko za brihtne glave...

• blayo 19:04 28.november 2025.

Kaj bi bilo pa po tvoje za spremenit?

• simon736 19:30 28.november 2025.

Kaj? To da imajo lastniki popolno absolutno oblast nad svojo lastnino! To, da mora policija na poziv lastnikov ugotoviti lastnika, komunala avto na stroške lastnika odpeljati v hrambo in če se lastnik ne iodzove v 30 dneh na javno objavo ...prikaži več (brez pošiljanja priporočene pošte!) komunale, da se takšno vozilo proda na dražbi, z izkupičkom pa pokrije nastale stroške, kar ostane (če) pa se preda lastniku vozila.

• blayo 02:01 29.november 2025.

Saj to je vse že vzakonjeno. Razen seveda tega, da bo nekdo na tvoj poziv s tvojega zastonj nekaj odstranil. Za to se boš moral pač sam pobrigat in tudi plačat. Maš pa potem vse vzvode, da ta denar izterjaš nazaj.

• blayo 02:02 29.november 2025.

Hehe, ti bi kar uzakonil, da mora neka komunala s tvojega nekaj odstranit 🤣😂🤣😂

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.