Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
32868 ogledov

Kmalu nova storitev: Bo elektrika zato precej cenejša?

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Toma 07:14 20.januar 2026.

Ha-ha-ha! Elektrika bo cenejša! Do 1. aprila je še daleč ;-)

• FejstDogaja 08:19 20.januar 2026.

Ti si pa res sto let za leseno žlico. Prodaja elektrike na tak način je možna že zdaj, samo da si distributer vzame 20 %. Tako da že zdaj marsikdo dobi elektriko po bistveno nižji ceni, kot je na trgu. ...prikaži več Samo poznat moraš koga, ki ti jo proda. Po novem si distributer ne bo smel nič več vzeti in ni nujno, da koga poznaš, ker bo v sistemu.

• Toma 08:37 20.januar 2026.

Leseno žlico sem že oglodali in sem trenutno na aluminijasti, če si jo že kdaj videl. O sončnih panelih sem razmišljal že pred kakšnimi 30-imi leti in je prodajalec rekel, da se izplača podobno kot depozit na banki (ki pa ...prikaži več nima omejene življ. dobe). Odkar pa ludi Trampl hara po svetu, pa se še najbolj izplača zlato v šefu!

• FejstDogaja 09:36 20.januar 2026.

No, če si pred 30 leti nehal razmišljat o tehnologiji, ki je aktualna zadnjih 10 let, pa res nimam besed. :))))) Potem pa plačuj in ne pizdakaj nad ceno.

• dare326 10:39 20.januar 2026.

Toma, aluminij je škodljiv za zobe in splošno zdravje. Alu prah dodajajo v vse pekovske izdelke in peneče pijače. Ker se Alu ne izloči iz telesa, ampak nabira, povzroča neurodegenerativne motnje in slabše delovanje mišic, slednje se prej zakislijo. Lesena ...prikaži več žlica je boljša od Alu. Lahko pa inox. Tega, ki se uporablja za žlice so izumili Rusi. ;)

• Toma 13:14 20.januar 2026.

Hvala Dare za nasvet. Seveda vem, da je Al dober le za avione in mu pripisujejo številne škodljive učinke na človeško telo. Hotel sem se le pohecati, da so v starih časih uporabljali aluminijaste žlice in tudi lonce, torej je ...prikaži več bil nekakšen naslednik lesa. Seveda šele potrm, ko je postal cenejši od zlata ;-)

• Toma 13:27 20.januar 2026.

@fejstdogaja: ne jokam zaradi cen elektrike, saj jo porabim zelo malo. Le smešno mi je kako vas tolažijo potem, ko so vas naplahtali s FV. A veš da, če bi vložil tistih 15 jurjev namesto v net metering, v zlato, ...prikaži več bi imel že po enem letu več kot 30 jurčkov!? Ja, to ti je več kot jurja na mesec! Zato se lepo še naprej tolaži koliko si prišparal. Če pa bi pred 10-timi leti ta denar naložil v zlato, bi pa imel že toliko, da če boš računal, ne boš več mirno spal!

Garancija 09:16 20.januar 2026.

Ja bo,do volitev,pol naprej pa dvojno

• FejstDogaja 09:38 20.januar 2026.

Zadeva preide v uporabo 1. julija, torej daleč po volitvah. No, lahko pa Janša celotno zadevo ustavi, ker ima sončne elektrarne v želodcu. Od tega nič njemu ne kapne.

• Toma 13:30 20.januar 2026.

Če ne boš priden, ti bo nabil davek na FV zaradi manjše požarne varnosti ;-)

Garancija 09:18 20.januar 2026.

Hec bo ker prihaja elektrika na stalne magnete,kaj bodo pa pol kasiral

• BenX 09:36 20.januar 2026.

Malo sem skeptičen. En kup nekih demo prikazov, konkretnega delujočega produkta pa od nikjer.

• dare326 10:43 20.januar 2026.

Stalni magneti in perpetuum mobile :)

• Toma 13:36 20.januar 2026.

Yupi, perpetum budala! Nikoli jih ne bo zmanjkalo. Verjetno levaki, skregani z naravoslovjem!

• sandi76 09:40 20.januar 2026.

Cenejša elektrika ? Samo za naivne ! Elektro sistem rabi določeno količino denarja, ki ga bo od nas dobil na tak ali drugačen način. Spremenjeni načini obračunov in podobne igrice samo pomenijo "lud jebe zbunjenog" za navadnega slovenceljčka.

• dare326 10:46 20.januar 2026.

Prosti trg, ponudba in povpraševanje.

• sandi76 13:12 20.januar 2026.

dare: določene pomembne življenjske stroške mora imeti pod nadzorom država

• Toma 13:33 20.januar 2026.

Prosti trg je le, če si sam pridelaš vso elektriko, ki jo porabiš. Ampak to je možno le, če živiš ob reki in če bi ti to sploh dovolili.

• 8ab8a1576a27dd5af9eb262d3a4bc42c1428d0ff 07:47 20.januar 2026.

Ja ja, kaki nije, bi rekel albanc

• Pipec 09:17 20.januar 2026.

Smešen naslov, pa taka tudi fizikalna razlaga, namreč mi iz dravske doline dobivamo vesebolj vodeno elektriko, kar se pozna že na otip, pa bi od lokalnega dobavitelja želeli kakšno ostrejšo, po možnosti od kakega gorenjskega dobavitelja, ali morda zelo močno ...prikaži večo iz nuklearke, sicer pa mi bodo tako dali špricer, - malo mešano, kot na primer deviško oljćno olje, tako pač kot povsod v SI.

• zibedan1 10:59 20.januar 2026.

To so spet zmislil neki veleumi na ministrstvu, ki pojma nimajo o praksi. Kako inkdo bo to sprovel v prakso?? nekdo bo to moral delat in obračunavat, popisovat...in pol bo ceneje??? Dajte nehat nabijat. Ukinite net metering ki ga plačujemo ...prikaži večo vsi, koristijo pa eni xx. Ker je nekdo zahebal sistem. Dajte sedaj pozimi proizvajat elektriko, ajdi da vas vidim, ko je cena elektrike dražja, poleti k je ne rabiš toliko pa je zastonj. Ampak neee, butalce nas hočejo naredit, in jim uspeva.

• BenX 15:21 20.januar 2026.

Zakaj pa je dražja? Če več rabiš pač več plačaš. Tebi je kar normalno, da je dražja? Zakaj ni poleti , ko več naokoli vozimo bencin dražji kot pozimi?

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.