Slovenija
27317 ogledov

"Ko naletiš na petmesečnega pretepenega otroka ..."

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:34 03.september 2023.

    Po eni strani imamo mlade pare, ki si neizmerno želijo posvojitve otroka in ponj gredo tudi v Afriko, da nekomu omogočijo varno in kvalitetno življenje...po drugi strani, pa imamo Slovenci veliko sosedov, znancev, sodelavcev, ki so totalno neprimerni za roditelja, ...prikaži več skrbnika otroku...zakaj ni prisilne sterilizacije in kastracije za ljudi, ki so slabši kot zverine v naravi, do svojih otročičkov ki potrebujejo ljubezen, toplino in varnost.

    • Kmodri 07:55 03.september 2023.

      Hja, preprosto, ker je to nehumano in poseg v človekove pravice! Država ne more omejiti pravic, če sama ni sposobna zavarovati otrok!

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 08:02 03.september 2023.

      Poseg v človekove pravice : zakon pravi, da zdravnik lahko vozniku prepove vožnjo po AC ali ponoči, če za to obstajajo zdravstveni razlogi. Torej, če ima mlada ženska ali moški ugotovljeno zdravstveno motnjo, mamila in hospitalizacijo zaradi duševnega stanja, bi ...prikaži več moral zdravnik imeti pravico napisati, začasno ali trajno prepoved reprodukcije ! in sodišče bi moralo odvzet novorojenčka.

    • Kmodri 13:43 03.september 2023.

      Ajda, to še zdaleč v pravnem smislu ne ne moremo enačiti! Nekaj je pravica do potomcev, povsem drugo je prepoved vožnje osebnega avtomobila!

    • Avatar jate
      jate 14:56 03.september 2023.

      modri...clovekove pravice gor ali dol,otrpške pravice so močnejše,torej takim sadističnim staršem odrezat jajca in maternico...niso vredni da spočnejo otroka

    • Kmodri 07:20 04.september 2023.

      Problem je v državi in CSD, ki niso sposobni ukrepati! Seveda so pravice otroka na prvem mestu! Vendar zaradi tega ne moremo sprejeti kar predlaga ajda!

  • Luksi 08:53 03.september 2023.

    Ali sta babica koroških dečkov im mama zarubljenih otrok izvajali nasilje nad njimi? Vsi vemo, da nista. Po drugi strani pa so prejeli prijavo, da se otroka, ki je kasneje umrl v avtu pušča v avtu. In kako so vsi ...prikaži več skupaj, csd, sodstvo in policija ukrepali? Kar se mene tiče vsi popolnoma narobe in po mojem mnenju bi morali vse naštete institucije razpustiti in začeti znova...

  • Avatar jate
    jate 08:32 03.september 2023.

    patronažne sestre bi do prvega leta starosti dojenckov morale vsakih 14 dni hodit na obisk domov in marsikaj bi pravočasno odkrili...tisti ,ki dela lepo z otrokom in nima slabe vesti se ne boji obiskov...do treh let pa vsak mesec še ...prikaži več posebno kjer je kaj sumljivega.

    • Aqua 16:55 04.september 2023.

      Ja, jate imaš prav. Ampak vsi ki bi lahko pomagali raje zamizijo da nimajo sitnosti. To pa zahteva delo in naorezanhe od osebe. In karavana gre dalje. Kdaj pa je ze kdo za kaj odgovarjal. Jaz se ne spomnim.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 18:07 03.september 2023.

    Centri za socialno delo se enako igrajo bogove, kot tisti v belem, ker nad sabo nimajo nadzora,..Treba je pač uvesti neodvisen nadzor, tako nad delom zdravnikov, kot socialnih delavcev, tistih, ki delajo s starejšimi, z osebami s posebnimi potrebami in ...prikaži več podobnimi ranljivimi skupinami...Tu v teh službah se skriva marsikakšna oseba, ki ne bi smela več biti na prostosti...

  • Soloobveznababica 12:57 03.september 2023.

    Vse nastete institucije veliko govorijo ,ta clen , drugi clen,ukrepa se pa vedno,ko se kaj hudega zgodi in je ze prepozno in ti cleni nic ne pomagajo.Ni vsak stars sposoben za vzgojo otroka in to bi morali csd ji vedeti. ...prikaži več Cim je prisotna droga,alkohol,agresija- taki ljudje niso primerni za otroka, niti obcasno ne,razen ob prisotnosti zdrave odgovorne osebe. Biti bi morali bolj aktivni na terenu,veckrat , iz pisarn tezko zves kaksno je dejansko stanje, Razen ,ce jim je ta poklic samo sluzba.

  • atamama 14:35 03.september 2023.

    Čudno se mi zdi to pisanje novinarja, kot da še ni bil nikdar v Posavju, na Dolenjskem ali Beli krajini. Naj mu uredništvo omogoči ''izlet'' dopoldne in naj se sprehodi med bloki ali naselji v novem mestu, Krškem ali Črnomlju. ...prikaži več In naj prešteje koliko mamic z otroci brska po smetnjakih, malo stran pa kombiji ali karavani z očeti za volanom čakajo... In CSD-ji na teh območjih so storili kaj? Ali so morda pokrenili postopke, ker otroci niso prišli v šolo? Kaj so storili učitelji/ravnatelji ?

    • atamama 14:41 03.september 2023.

      Kaj so storile pooblaščene uradne osebe/ki so v BTC-ju v Novem mestu bili na kavi, ko je roj otrok žical mimoidoče? V Krškem nisem opazil beračenja ,,,,, ampak smetjak s papirjem, se pripeljal bel kombi in se sprazni. Predvidevam da ...prikaži več proda kar ljudje zberejo. Nisem bral vseh zakonov vendar večina je pozitivno usmerjenih v koristi otrok. Samo kaj nam ''nucajo'' zakoni, če se vsi odgovorni maksimalno izogibajo izpolnjevanja členov. Saj veste, mladoletne mamice, CSD-ji pa, to je njih kultura, kajne?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.