Slovenija
55884 ogledov

Nova bančna provizija dviguje prah: Tri banke so jo že uvedle, kaj pa ostale?

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • popokatopetl 09:51 27.oktober 2025.

Me zanima če je to sploh zakonito? Imajo s temi transakcijami kaj večje stroške? Nam bodo sčasoma uvedli kazenske provizije če bomo kupovali pri napačnem trgovcu? No jaz lahko uredim nakazovanje plače kam drugam če bo treba.

• Ender3 10:04 27.oktober 2025.

Res bo treba, Banke so vedno bolj pozrešne in brezkoristne tistim, ki ne živijo od kreditov, lizinga ipd.

• tlacan 09:59 27.oktober 2025.

Ljudje so si odprli račune pri bankah, ki ne zaračunavajo provizij za plačevanje računov in niti za vodenje računa pa še 3% obresti ti dodajo, kar naše banke ne dajo niti na varčevalnih računih. Plačo si nakazujejo na omenjene banke ...prikaži več in jim zraven plačujejo še nešteto provizij za enormne dobičke bank. Upam, da se bodo ljudje z dodatnimi provizijami spametovali in zaprli račune pri bankah s pohlepnimi lastniki in se dokončno preselili na banke, ki so krepko bolj prijazne do komitentov.

• Ender3 10:06 27.oktober 2025.

Pri tej temi bomo bolj enotni kot Pri tistih, ki nam jih ponuja politika.

Kimberley-Echo 10:19 27.oktober 2025.

Ne razumem pa vašega sistema glede nakupa novega avtomobila. Prodajalec sili, da kupiš avto na lizing, ker če ga želiš kupiti v 1x-nem znesku je dražji za ca. 2000 eur. To gotovo počnejo v sodelovanju z bankami. A ni boljše ...prikaži več za prodajalca, da dobi ves denar takoj? Za moje pojme tu ni logike al kaj je štos tega početja.

Suli 14:56 27.oktober 2025.

Na koncu te stane avto preko lizinga krepko več kot 2000 eur. 🙄 Samo malo poračunaj saj si za dobo odplačevanja vezan na njih 🤔😮‍💨

• rd2dmk2 19:41 27.oktober 2025.

nakup na keš samo izgleda tako lepo, je pa problem ker prodajalec dobi denar takoj in ima lahko v nekem obdobju ogromen priliv in potem tudi velik davek na dobiček, potem pa ima suhe čase. z lizingom pa je dejansko ...prikaži več sitih precej volkov , cela pa ni koza ker je č edrugega vsaj ostrižena. torej trgovec stalno dobiva majhne zneske, ki mu omogočajo obstoj, pa še banke lepo živijo

• EKVILIBRIJ 05:11 28.oktober 2025.

Za čas lizinga moraš avto kasko zavarovat- kar Ni poceni

• Facja 12:36 27.oktober 2025.

Kako je lahko Brodnjak NLB spoštovan in uspešen manager, če pa samo podraži bančne pakete, podeli kredite, ki so oderuški do strank, uvede nove plačane storitve in ukinja bankomate in poslovalnice....tak super-duper manager sem tudi jaz. Nič ni pokazal tale brodnjak, nič.

• rd2dmk2 19:44 27.oktober 2025.

leta in leta vam govorim lenuhom- preveč imate dnarja. mislim da je ča da tolk kot daste bankam lahko daste tudi meni. ja napisal bom številko TRR vi pa nakkazujte. mogoče vam bo le prišlo da je treba rit premaknit ...prikaži več kdaj. vsake 2 leti zamenjat banko, tako kot mobilnega operaterja in še kaj, pa mogoče prosit mulca in staro mamo da pr njih izkoristite ugodnosti mladeži in penzionistov. ajde povejti mi zakaj ima banka 35 popust na vodenje paketov za ljudi stare do 35 let ? s kakšno idejo ?

• ivan609 10:27 27.oktober 2025.

Banke bodo kmalu nepotrebne. Ker so preveč požrešne. ßli bomo nazaj in plačila bodo na roke v gotovini. Kot je bilo včasih. Ko jebe banke in njihove bajne dobičke

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.