Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
11135 ogledov

Pozor: Za takšno sanacijo potreben projektant, nadzornik in dovoljenje

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 07:32 10.avgust 2023.

    Da povzamem celotni članek. Za vsako malenkost je potreben gradbenik, arhitekt....dovoljenja...takse...in še veliko plačanih parazitov, ki bodo služili na račun ljudi, ki so že tako na izgubi. Me prav zanima koliko arhitekturnih birojev bo/ali je ža ponudilo brezplačne usluge. Ali ...prikaži več bo morda IZS pozvala svoje člane, da prevzamejo za prizadete brezplačen nadzor? In pravijo ''vojni zaslužkarji''. V teh zlobiranih predpisih se skrivajo, kajne?

    • Avatar Garancija
      Garancija 09:06 10.avgust 2023.

      Se strinjam.V črni je bili veliko nadastreškov,ki jih zdaj ne bo,ker bodo komando prevzeli razni nadzorniki,ki bodo spet služili na žulljih ljudi,ki go zdaj tam nihče ni slišal,iz zdaj bodo oni odločali kaj se sme in kaj ne,je bena birokracija

    • ferdopis59 09:45 10.avgust 2023.

      Se strinjam z obema. Vsi majnši objekti okoli hiš (nadstrški, vrtne ute za orodja in prosti čas) so jih postavili ljudje sami ali so jim postavili S.p.-ji. S.p.-je uradna birokracija ne poimenuje strokovjak. Strokovnjaki so po njihovem mnenju so fakultetno ...prikaži več izobraženi in delajo v javni upravi. Strokovnjak je vsak, ki naredi strokovno izobrazbo, a to še potrjuje, da obvlada svoje področje izobrazbe. Zato je porebno nekaj let prakse z realnim svetom.

  • tomi67 08:24 10.avgust 2023.

    Bravo, Slovenistan birokracija. Me zanima, kdo bo nadzoroval na terenu, če se vse to upošteva. Zdaj bi za nadzor potrebovali ene 10.000 inšpektorjev. Si pišemo idiotske predpise. Za bruhat.

  • zdrej 08:53 10.avgust 2023.

    Vse to naj plača država, v kolikor je samo sum, da vodotoki niso bili sistemsko dovolj dobro urejeni, da bi prevedli tako količino vode. Namreč če je vodotok dobro urejen in se vodi da potreben prostor, takrat voda ne uničuje.

    • lojs 11:47 10.avgust 2023.

      vodotoki seveda niso urejeni, ker pri nas imamo cl kup dobro plačanih nvo-jev , ki bi državo spremenili v en velik narodni park polno živali in rastlin, človeku pa bi prepovedali vsak najmanjši poseg ... zato pa imamo, kar imamo

    • wolfenstein 12:59 10.avgust 2023.

      Mogoče bo pa pred vsem tem treba uporabiti malo zdrave kmečke pameti in razmisliti ali tam sploh ponovno graditi oz. po t.i. poplavnih kartah preveriti ali se zgradba nahaja na poplavnem območju in obestiti za noge tistega, ki je investitorju ...prikaži več že v prvo izdal gradbeno dovoljenje. Enako velja za plazovita območja. Ker že jeseni prihaja novo deževje.

    • munja 15:25 10.avgust 2023.

      To vse drži, ampak, če bi hoteli graditi samo tam, kjer ni poplavnih, plazovitih in še kakšnih drugih nevarnih območij, bi bila Slovenija skoraj povsem pusta i prazna, brez hiš oz. naselij.

    • lojs 16:08 10.avgust 2023.

      graditi samo visoko na živi skali in to betonski sarkofag ... na triglavo še nikoli ni bilo poplav

    • zdrej 16:11 10.avgust 2023.

      @munja ne strinjam se povsem. Domačini vedo, kje so problemi z vodo. Ponavadi se pojavljajo na istih točkah. Plazovi se dogajajo samo na precej nagnjenih terenih. Tak da bi bilo še dovolj poseljeno. Bilo pa bi manj problemov. @lojs ne ...prikaži veče rabiš pretiravati. Videl sem, da če je hiša 1m nad terenom in vodtok urejen ni nekih problemov.

    • munja 17:30 10.avgust 2023.

      Domačini vedo, kje so problemi z vodo... pa še kar naprej gradijo na istih območjih...

    • lojs 18:30 10.avgust 2023.

      folk po večini skregani med seboj težko živi v neki skupnosti, kot je blok ... in po večini je značilno, da je lastna bajta cilj skoraj vsakogar ... ker pa v državi nimamo urejenega urbanizma in ker se preveč poznamo, ...prikaži več, se po občinah na vsak način izsili še tako nemogoča in neustrezna lokacija ... imamo polno nekih bajt raztresenih po celi državi

    • vzev 19:42 10.avgust 2023.

      @munja, seveda gradijo, ker nimajo možnosti graditi drugod. Če imaš doma gradbeno parcelo, pač gradiš tam. Čeprav imaš mogoče boljšo lokacijo, ki pa ni gradbena. Da bi pa kmetijsko zemljišče spravil v gradbeno pa tako vsi vemo da traja celo ...prikaži več večnost. Čeprav je marsikatero kmetijsko zemljišče bolj primerno za gradnjo, kot gradbena parcela.

    • munja 19:55 10.avgust 2023.

      vzev, seveda gradiš tam, kjer je možnost, ampak s tem, da že vnaprej veš, da boš imel ob vsakem nalivu poplavo. Zato se mora zbuditi država in zagotoviti poplavno varnost, hja, to je pa spet problem.

    • vzev 20:04 10.avgust 2023.

      Država, bi kot prvo morala zmanjšati birokracijo. Ukiniti nadzornike, arhitekte, .... vse te nepotrebne stroške. Tako, da bi lahko ljudje dejansko dajali denar v gradnjo, ne pa v papirje. Pa seveda ukiniti brezvezne zahteve, kot je npr. rekuperacija, obvezna pasivna ...prikaži več gradnja.... Od tega ljudje nimamo nič, samo stroške.

    • zdrej 12:08 11.avgust 2023.

      Gradijo ker so tam poceni parcele. Ker plačaš dovoljenje in državni aparat ne naredi dovolj za to plačilo. Namreč moral bi ti obvezno opozoriti na situacijo. Svetovati kako graditi na tistem mest ali celo odsvetovati gradnjo. Na koncu imaš pa ...prikaži večpa še vedno idiote, ki to vse preslišijo, za kar bi moral UE narediti UZ v dovoljenje, da je bilo opozorilo izdano. V primeru zavarovanja potem le to ne krije škode iz naslova opozorila v kolikor se pri gradnji tega ni upoštevalo.

    • zdrej 12:09 11.avgust 2023.

      V naši vasi sta nastali dve novi hiši na travniku, kjer je poplavljalo. Nobena ni imela v preteklih mesecih problema z vodo, ker so to upoštevali. In tudi v prihodnje se ne pričakuje problemov. Ampak seveda ne smeta imeti kleti. ...prikaži več. Pa smo imeli izredno velik vodostaj meteornih vod!!

  • stinger 09:01 10.avgust 2023.

    Vrečko pravi, da bi se morali izselit iz območij kjer lahko poplavlja. O zaščiti pred poplavami ne reče nič, ker to baje ni ekološko...

  • Pierre 11:00 10.avgust 2023.

    Pri nas smo podrli razpadlo delavnico na dvorišču, postopki dovoljenj so trajali devet mesecev in pol, se nam je že totalno odtrgalo!!!! Kot je ugotovil dr. France Bučar v intervjuju ''...mi Slovenci NE ZNAMO upravljati z državo''

  • bobubob 09:56 10.avgust 2023.

    Vedno več je predpisov, ki se izvajajo za naše tako, za nenaše ali tiste ki ne dajejo 'donacij', pa drugače - in vedno manj zdrave pameti. Zato pa je, kljub blebetanju o digitalizaciji, skoraj povsod potrebno vedno več časa, več ...prikaži večč papirjev in več (ne)sodelujočih organov. Plebs pa butalskemu nasilju države ploska in na volitvah zahteva še več take države, namesto decentralizacije. Nam bodo po naslednjih volitvah iz Ljubljane lahko predpisali tudi že barvo in znamko WC papirja?

  • lojs 11:43 10.avgust 2023.

    holob kot pv rs je nekaj dni nazaj izjavil, da "ne moremo 10.000 ljudi pustiti brez strehe nad glavo, imamo zakonodajo , ki smo jo čarali 30 let" ... res je zakonodaja hudo zakomplicirana in človeku neprijazna in ravno ZATO ...prikaži več je naloga vlade, da sprosti in poenostavi postopke zakonsko ali pa preko ukrepov ... lahko bo tudi jesen mokra ampak in samo 3 mesece je do zime

  • vzev 19:44 10.avgust 2023.

    Seveda, da bodo zopet služili nadzorniki in arhitekti. Namesto, da bi že končno spremenili zakon, da si lahko vsak državljan postavi hišo brez teh nepotrebnih stroškov. Hiše se gradijo že več 100 let, pa ni bilo nobenih nadzornikov. Sedaj pa ...prikaži več že enega cigla ne smeš zamenjati, brez da bi najel nadzornika, ki ti samo požere lep kupček denarja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.