Slovenija
18 ogledov

Vizjak: Na kredo, na puf se ne da živeti

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • nibo 09:38 23.marec 2012.

    "Znižali bodo nadomestila in s tem spodbudili brezposelne." Ne zahtevam nadomestila, naj mi država da samo tisto kar sem vplačeval za primer brezposelnosti v 27 letih dela z obrestmi pa bo miren saj bom dobil bistveno več kot sedaj nadomestila. ...prikaži več. Naj se država zave da nadomestilo niso dar države ampak so sad vplačila dela. Večino ljudi ni na borzi zaradi lenobe ampak je to sad, nesposobnosti slovenskih menedžerjev in požrešnosti finančnih sektorjev. Zanimivo da so ukrepi namenjeni samo proto državljanom, tako da se sprašujem vlada čigeve države je to. Janša grozi z odstopom v primeru da se ukrepi ne spejmejo, pa saj te večina ni volila tako da se lahko spelješ takoj.

  • erikkk 18:12 22.marec 2012.

    Pol pa dajte ljudem delo... pa ne bo na puff ...Sicer pa je veliko takih ki lahko delajo, si kakršnekoli denarne socijalne pomoči ob tem da imajo doma cela velika premoženja ne zaslužijo...Samo ne vem kako ...prikaži več da so centri za socijalo pa sama država tako slepi ...Potem so tu tudi nekatere matere samohranilke katere prav glumijo tak status, in trend je čimveč otrok narest da bi se ne delalo. Potm pa zaigrana ločitev. Partner pa po tajno živi pri njih samo da bi se dobili večji otroški dokladi pa porodniška... Takih imam okoli sebe kar 20....No niso vse take, da ne bom do katere take užalu...

  • Franc Bukovec 15:29 23.marec 2012.

    vse kar je še ostalo, je socialna država. Do neke mere. Janša in njegove čivave so popolnoma nesposobni ali pa so pač lenuhi. Nekaj od tega pač je. Vsak kmet zna znižat stroške, tako ali drugače. Ne zna pa vsak ...prikaži več zaslužit denarja. In Janša in čivave nimajo pojma, kako ustvarjati nova delovna mesta na dolgi rok. Mislim, mi se pogovarjamo o ukivitvi praznikov, o zmanjševanju nadomestil. Ne vem, a bo to rešilo naše gospodarstvo? Nikdar. Ni štos v zmanjševanju stroškov (to se dela ali sproti ali po tem ko nekaj ustvariš) ampak v ustvarjanju nečesa. Državni aparat ima nalogo pripeljati (ustvariti pogoje) v Slovenijo kapital in optimizem, da bomo ljudje pričeli ustvarjati in odpirati nova delovna mesta, da bodo ljudje trošili, da bodo plačevali davke bla bla bla. Ne pa jemati in jemati. Zmanjšali bodo nadomestila, ampak ljudje še vedno ne bodo imeli službe zaradi tega. Zmanjšali naj bi veliko ostalih pravic, vendar nič od tega ne bo rešilo naše države in stanja v njej. Kvečjemu bo

  • mirko 19:12 22.marec 2012.

    Kriza. Vlada se je odločila, da bo začela šparat pri najšibkejših. V Celju na celjski banki so socialni upravičenci 21.3. socialno pomoč dovili nakazano samo nekateri. Skoraj polovico upravičencev, ki jim je odločba bila izdana do te pravice so morali ...prikaži veči počakiti na naslednji dan. Obrazložitev komintentom banke je podala direktorca banke z dopisom ministrstva za socialo, da je državi v blagajni zmanjkalo denarja za izplačilo vseh socialnih pomoči, zato bodo morali počakat na naslednji dan. Sedaj bo vlada začela še pri pokojninah in to tistih najnižjih, ker med temi je najmanj bunjenja. Gospa iz maribora ni dobila socialne podpore samo zato ker je lansko leto obirala jabolke prek javnih del in zaslužila tisoč evrov, čeprav ji letno pripada socialne podpore 3.120 evrov.

  • mirko 19:16 22.marec 2012.

    Ta vlada bo pa na drugi strani plače direktorjev direktoratov, direktorjev državnih firm, javnih ustanov pustila čisto pri miru, kajti ti ljudje imajo močan politični vpliv za razliko od onih, ki so na dnu plačilne lestvice in socialno ogroženi.

  • nina 07:31 23.marec 2012.

    adijo socialna država stranke ki imajo spredaj S naj zamenjajo s F jim bolj ustreza čim prej revolucijo jebeš tako demokracijo to je izkoriščanje človeka uničit kar je bilo vrednega so v 20. letih uničili vse da se nebo ponovilo ...prikaži večnovilo bežanje v argentino ni daleč ta dan.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.