Avto /avto/testi
10838 ogledov

Ponoči se izogne pešcu, podnevi pa kolesarju

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Snežinko 09:44 10.marec 2019.

    Se polnoma strinjam, da so vsi ti pripomočki odlična stvar, oz. odlično pomagalo, ampak, Gregor, žal, avtonomna vožnja je v nasprotju s tvojim prepričanjem še zeloooo daleč. Življenje ni avtocesta in takoj, ko zaviješ z nje večina teh pripmočkov postane ...prikaži več neuporabnih, ker jih tričetrt bazira na beli črti levo in desno, teh pa po klasičnih cestah manjka. In ko črta izgine, ízgine tudi pripmoček. Preverjeno s prve roke, ker imam take pripomočke.

    • grega.prebil 12:25 10.marec 2019.

      Spoštovana. Se strinjam z vami, da je do popolnoma avtonomne vožnje še daleč. A morda ne tako kot večina meni. Poglejte samo odločitev Volva, ki bo omejil največjo hitrost v svojih vozilih, enako z napovedjo EU, da bo treba v ...prikaži več vsa vozila vgraditi omejevalnike hitrosti. Namen članka ni pokazati, da avto zna voziti sam, ampak pomoč. Poznam primer, ko je voznico zadela kap in se je čelno zaletela v vozilo na nasprotnem voznem pasu. Današnji avtomobili znajo to že preprečiti.

    • Snežinko 14:20 10.marec 2019.

      In to je, kot sem napisal, izredno dobrodošlo. Problem nastane, če se uporabniki preveč zanašajo na tehniko, ki lahko odpove. Odličen primer: sneženje. V roku nekaj km se ti prižge ni da ni lučk, senzorji odpovedo in avto kar naenkrat ...prikaži več postane podoben stoenki. Tudi sam sem že doživel primer, da bi se zaletel, če ne bi posredovala elektronika. Ampak - sam sem elektronik po poklicu, zato še predobro vem njene omejitve in težave... zato, kot rečeno: nikakor, da bo se slepo zanašali na te stvari.

  • NeAnonimni 13:59 11.marec 2019.

    Avtonomna vožnja je bolj primerna za drone. Naj že to ravzijejo avte pa naj postijo homonomne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.