Slovenija
41 ogledov

(Za)kaj sploh so bonitetne agencije

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • erikkk 11:38 19.avgust 2012.

    Da cel svet v paniko spravljajo ... menda takrat ko jim gre dobro

  • mirko 23:41 19.avgust 2012.

    To preprosto pomeni, če Slovenija ne bi plačala-naročila bonitetno ocenitev, bi bila še slabše ocenjena kot je bila sedaj. Zato jaz pravim, da je v Sloveniji gospodarsko stanje dosti slabše, kot se piše in govori v medijih.

  • allstarr111 12:24 19.avgust 2012.

    Evropa je naredila eno veliko napako, namesto Eura bi morali imet ameriški dolar, potem bi amerikancem bilo v interesu da dobro stojimo in ne kontra. Pa evropa bi mogla takoj ustanovit enih 200 bonitetnih hiš ki bi analizirale samo tuje ...prikaži veče banke, recimo ocenit banke v državah kjer imajo veliki interes z najvišjo možno oceno tako da nebi mogli veliki za drobiž kupovat ničesar, še najvišje pa bi mogli ocenit banke v državah kjer divaj vojna in tako bi se jih kar nekaj končalo, ker ne bi imelo več smisla, ko bi vsi imeli za preživetje, ne vem kakšna bank of somalia bi lahko dobila AAAA++++ pa Sirija enako ipd.

  • kvizko5 12:38 19.avgust 2012.

    Kot prvo...te agencije so bile ustanovljene samo z namenom, da lahko mešajo "dre*"!!In kot drugo, če je tako, da je treba njihove storitve plačat potem Slovenija ne plača samo tej agenciji ampak tudi drugima dvema...saj je mislim da dva ...prikaži več tedna nazaj bilo objavljeno, da so nam vse tri agencije dale še nižjo oceno. Zanima pa me, koliko plačujemo za takšna ocenjevanja, ki nam v končni fazi samo škodijo??!!

  • mirko 23:51 19.avgust 2012.

    Vse tri bonitetne agencije so ustanovljene s strani največjih ameriških bank, vsaj začetek. Istočasno pa so te ameriške banke največji svetovni vlagatelji-posojilodajalci. Komu torej koristijo visoke obresti ? Ja njim, ne. Saj so največji vlagatelji na svetu. Tu se gre ...prikaži večre za eno zelo umazano finančno politiko, ki bo namesto Kjotskega sporazuma omejila onesnaževanje zemlje. To pa je z zmanjšanjem svetovnega gospodarskega obsega. Manj trošit, tisti, ki pa so že sedaj trošili za golo preživetje, bodo pa od lakote umrli.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.