Kaj dogaja
35 ogledov

21. tek Petra Levca SKIRCA in 8. tek s kužki

Tek tekaški čevlji Pixabay
21. tek Petra Levca SKIRCA in 8. tek s kužki v organizaciji Športnega društva Trzin, bosta potekala v soboto, 20. aprila, izpred Centra Ivana Hribarja Trzin.

Tudi letos je Tek Petra Levca Skirca Trzin eden izmed tekov v seriji Gorenjska, moj planet! Za točkovanje v pokalu serije GMP štejejo časi iz teka na 10 km, za priznanje sodelovanja na seriji pa udeležba na vseh Trzinskih trasah vseh tekačev.

INFO IN PRIJAVE NA:
http://tek.trzin.si/

PROGRAM:
9:30 TEK S KUŽKI (5 km)
10:10 predšolski otroci – DRUŽINSKI KILOMETER – otroci tečejo skupaj s starši okrog OŠ Trzin in šotora Taubi (netekmovalno – vrečke)
10:30 OTROCI prve triade OŠ (2012-2010) (1km) okrog OŠ Trzin in šotora Taubi (tekmovalno – vrečke)
10:40 OTROCI druge triade OŠ (2009-2007) (1 km) okrog OŠ Trzin in šotora Taubi (tekmovalno – vrečke)
11:00 SKUPINSKI START 5 km in 10 km otroci do 15 let na 5 km (lahko se prijavijo tudi otroci prve in druge triade), 5 km brez starostnih kategorij, tek po starostnih kategorijah na 10 km od letnika 2002 in starejši.
13:00 Razglasitev rezultatov

OPIS PROG na 5 in 10 km
Štart bo potekal izpred Centra Ivana Hribarja, Ljubljanska 12 f, Trzin.
Progi sta raznoliki, saj potekata po asfaltu, makedamu in gozdnih stezicah.
Obe progi od starta potekata po trzinskih ulicah: mimo cerkve sv. Florijana, po cesti Za hribom ter na makedam po Grajski cesti do gradu Jable. Pri gradu se kratka in dolga proga ločita.
▪ Krajša proga poteka približno 1 km čez drn in strn po gozdnih poteh, nato pa se vrne do gradu Jable ter po isti poti nazaj v cilj. Proga je manj zahtevna s približno 50 m višinske razlike.
▪ Dolga proga se začne dvigovati po gozdnih poteh do spodnjega Dobena. Tu nekaj metrov poteka po asfaltu, nato pa ponovno zavije v klanec do makadamske ceste. Po njej se proga spusti do Mengeškega bajerja ter naprej mimo lovske koče po ravnini proti Trzinu. Mimo grajske cerkve in gradu Jable se vrne nazaj v cilj po isti poti kot kratka proga. Višinske razlike je približno 200 m in je ocenjena kot srednje zahtevna.
Obe progi sta primerni za vse vrste tekačev in nista nevarni pri spustu.

Za dodatne informacije pišete na trzinsportnodrustvo@gmail.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.