Magazin > Bizarno
25 ogledov

Knut "zaslužil" sto milijonov evrov

Knutovo prikupnost so znali dobro unovčiti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Medvedek Knut je v svojem kratkem življenju postal velika atrakcija berlinskega živalskega vrta, znamka z njegovim imenom pa še vedno prinaša lepe denarce.

 

Knut, prikupna mala bela kepica, ki ga je mati ob rojstvu zapustila, nato pa je postal pravcata zvezda berlinskega živalskega vrta, je v svojem kratkem življenju po poročanju portala BussinessWeek "zaslužil" skoraj sto milijonov evrov.

Njegovo ime in podobo so tržili na vse možne načine. S knjigami, filmi, plišastimi igračami, po njem so poimenovali celo gumijaste bombone v obliki medvedka z okusom maline.

O njegovi izjemni priljubljenosti priča tudi dejstvo, da je berlinski živalski vrt v svojih 167 letih obstoja z dobičkom posloval samo v času njegovega življenja.

Tudi po njegovi smrti blagovna znamka Knut še vedno prinaša lepe denarce, je pa berlinski živalski vrt zdaj veliko bolj previden pri izbiri produktov, saj si želi, da bi bili ti povezani z okoljevarstvom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.