Magazin > Bizarno
8769 ogledov

Monstrum: Ujeli 364-kilogramskega aligatorja

aligator
1/3
Profimedia
Kot iz nočne more ...

V soboto so štirje lovci iz reke Mississipi potegnili ogromnega aligatorja in s tem podrli državni rekord, so sporočili s tamkajšnjega oddelka za divje živali in ribištvo. Na "pošast" so naleteli na drugi dan otvoritve nove sezone lova na aligatorje.

Aligator je bil dolg štiri metre, tehtal je 364 kilogramov, obseg trebuha je meril slabih 168 centimetrov, repa pa 118 centimetrov. "Vedeli smo, da je širok. Njegov hrbet je bil ogromen. Bilo je, kot da bi sledili čolnu," je povedal eden od lovcev, ki so se z njim borili kar sedem ur.

To ni bilo prvič, da so ujeli tako mogočnega plazilca. Predzadnji rekord so lovci postavili leta 2017, ko je bil aligator od tega krajši za pet centimetrov, tehtal pa je 347 kilogramov.

S tradicijo lova na aligatorje so začeli leta 2005. Čeprav se ta žival ljudem po navadi izogiba, včasih pride do nezaželenih srečanj. "Mladi aligatorji se v pozno pomladnih in zgodnjih poletnih mesecih pogosto znajdejo na novih ozemljih - blizu kmetijskih ribnikov, cestnih jarkov, avtocest, parkirišč, dvorišč, bazenov in celo zgradb," pravijo tamkajšnje oblasti, ki poudarjajo, da je treba za lov na aligatorja imeti posebno dovoljenje. 

 

 

Komentarjev 3
  • SlavkoKrizman 15:21 29.avgust 2023.

    amerika v vsem svojem sijajo, kot ponavadi....čakam še komentar ameriških ritoliznikov...da kako je pa to fajn, ker so ubili nič krivo žival in se slikali...

  • BenX 09:50 29.avgust 2023.

    Itak. Če najdeš čudovit primerek neke živali jo je najbolj primerno in pravilno fentat. Pogosto za "zabavo".