Magazin > Bizarno
15433 ogledov

Murskosoboški župnik: Takšno odločitev je sprejel zaradi starejše zalezovalke

goran kuhar Svet na Kanalu A
Tako se je na poročanja medijev o njeni obsedenosti z župnikom odzvala starejša faranka.

V oddaji Svet na Kanalu A so predstavili zgodbo Gorana Kuharja, župnika Stolne župnije svetega Nikolaja, na katerega je oko vrgla starejša faranka. Župniku je več let pošiljala ljubezenska pisma in darila, čeprav ima doma družino in moža, ki ga je župnik o početju žene celo obvestil, a se ni odzval. 

Kot je za Žurnal24 povedal kaplan Aljaž Baša, se je župnik sedaj za nekaj časa umaknil. “Po pogovoru z gospodom škofom smo sklenili, da je bolje, da se župnik zaradi dogajanja v zadnjih dneh in letih za nekaj časa umakne. To ne pomeni, da je prestavljen ali da je odšel iz župnije. Je na malo daljšem dopustu,” je povedal Baša, ki se je župniji pridružil pred enim letom. “Na začetku se ti zdi takšna situacija smešna, potem pa, ko vidiš, kaj se dogaja, postane zastrašujoča. Zadnje dni so se strani gospe pojavile grožnje. Bolno je, če imaš družino in moža, pa se lotiš nečesa takšnega. Župnika dobro poznam. Je trden, ampak enkrat te kaj takšnega dotolče, saj praktično nimaš miru. To vpliva na psiho. Vznemirjala je tudi druge, zato je bilo hudo za celo župnijo.”

Farani so za župnikovo odločitev že izvedeli. Kako so jo sprejeli? “Pravijo, da je dobro, da si bo vzel čas zase, da pride k sebi in da mu stojijo ob strani. So pa bili tudi zaskrbljeni, da lahko gre nekdo tako daleč.”

Baša je za naš medij tudi povedal, da so gospo večkrat prijavili policiji. “Prepovedi približevanja nam niso mogli izdati, saj je cerkev javni prostor. Po cerkvenem pravu se lahko sicer komu prepove priti na obred, a tega župnik proti njej še ni sprožil,” nam je še razložil kaplan.

Vestnik.si sicer danes poroča, da je policija kršiteljici zaradi kršitve javnega reda in miru izdana plačilna naloga. Policisti zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj.

Komentarjev 16
  • Kmodri 10:24 02.avgust 2019.

    Baje bodo goreče molili...sam, da jim ne bo kaj ušlo izpod nadzora....

  • marsal 18:40 01.avgust 2019.

    celibat je bil v krščanski cerkvi uveden zato , da so župniki lahko porivali vedno sveža mlada dekleta in ne starih bab !

  • kristijan08 16:32 01.avgust 2019.

    Je pravi kazanova. Dobro da ga samo ena zalezuje,ker je spal z več kot samo z njo. Ko pride kaka zgodba v zvezi z cerkvijo na dan in se počutijo ogroženo,se začnejo takoj branit. Ko pa je vse tiho pa ...prikaži veče kaka zgodba v zvezi z cerkvijo na dan in se počutijo ogroženo,se začnejo takoj branit. Ko pa je vse tiho pa lepo dalje skačejo.