Magazin > Bizarno
38 ogledov

Najbolj poraščena deklica na svetu

Mala Supatra Sasuphan iz Tajske je bila uradno razglašena za najbolj poraščeno deklico na svetu, kar je pripomoglo tudi k njeni samozavesti.

Supatro Sasuphan iz Pranakoma na Tajskem so vse življenje zbadali zaradi redkega genetskega stanja, ki ji je povzročalo rast gostih dlak po vsem obrazu. Otroci so jo trpinčili z različnimi izrazi, kot sta "opičasti obraz“ in "volkulja“, neznanci so jo ustavljali na ulici in kazali nanjo, kar jo je večkrat spravilo v solze.

Odkar desetletna Supatra velja za najbolj poraščeno deklico na svetu, pa je njena na novo pridobljena slava pripomogla k temu, da je postala ena izmed najbolj priljubljenih deklic na svoji šoli. "Zelo sem vesela, da sem v Guinessovi knjigi rekordov. Vse, kar sem morala storiti, je, da sem odgovorila na nekaj vprašanj o sebi."

Desetletnici je nagrada pomagala tudi pri izboljšanju lastne samozavesti, začela se je ukvarjati s plesom, petjem in igranjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.