Magazin > Bizarno
21 ogledov

Najvišji človek na svetu je dobil avto

Leonidu je v dar poklonil posebej njegovi višini prirejeni avtomobil sam ukrajin Žurnal24 main
Leonid Stadnyk, najvišji človek na svetu, ki meri 2,58 metrov, je na pobudo ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka dobil posebej prilagojen avtomobil.
Juščenko je namreč po tem, ko je od Stadnyka prejel pismo, v katerem ta opisuje probleme pri vožnji zaradi svoje velikosti, zbral skupino strokovnjakov ter jim naročil, naj izdelajo avtomobil, prilagojen 2,58 metrskemu človeku.

Chevrolet tacuma
Nesrečni velikan je končno okusil srečo med velikonočnimi prazniki, ko je dobil v dar chevroleta tacumo, prirejenega njegovi višini. Tacumo je priredila skupina inženirjev iz tovarne ZAZ (Zaporožec), kjer model tudi izdelujejo. Javnosti sicer ni znano, katere dele avtomobila naj bi priredili, po nekaterih informacijah pa naj bi mu bilo v novem avtomobilu še vedno malo tesno .

Leonid sicer še nima izpita za avto, saj mu je bila vožnja zaradi svoje rasti vselej onemogočena. Intenzivno je začel rasti pri 14-ih letih zaradi operacije na možganih, ko je tumor poškodoval delo hipofize. Rast pa se kljub njegovim 37-im letom še vedno ni zaustavila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.