Magazin > Bizarno
25 ogledov

Nekdanji mrtvec danes "kar v redu"

Nesreča s quadbikom se je nazadnje vendarle srečno iztekla. Žurnal24 main
21-letni mladenič, ki je bil še pred štirimi meseci razglašen za klinično mrtvega, se danes po lastnih besedah počuti "kar v redu".

Zach Dunlap iz Teksasa se je hudo poškodoval pri vožnji z quadbikom in je padel v komo. 19. novembra lani so ga zdravniki proglasili za klinično mrtvega, potem ko možgani niso kazali nikakršnih znakov življenja in je upanje na izboljšanje stanja splahnelo. Njegovi sorodniki so že soglašali, da lahko organe uporabijo za transplantacijo, med poslednjim obiskom pri dotlej negibnemu mladeniču pa jih je ta presenetil s premikanjem roke in noge, s čimer se je odzval na držaljaj z žepnim nožičem. 48 dni kasneje so ga odpustili v domačo oskrbo, kjer nadaljuje z rehabilitacijo.

"Spominjam se dogodkov nekaj ur pred nesrečo, same nesreče pa ne," je povedal v nedavnem intervjuju za televizijo NBC. Dobro pa se spominja trenutka, ko so ga zdravniki proglasili za mrtvega. "Še sreča, da nisem mogel vstati in narediti, kar sem si v tistem trenutku zaželel," pravi v smehu.

Zach bo verjetno potreboval še najmanj leto dni, da bo popolnoma okreval. "Nič hudega. Tako hvaležni smo, da ga lahko imamo še naprej med nami," pravi njegova mati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.