Magazin > Bizarno
32 ogledov

Obamo poimenovala Barraco Barner

Barraco Barner
1/4
Reševalni pas/Twitter
Ko je mlada Britanka izvedela, da se Barack Obama vmešava v spor med Ukrajino in Rusijo, je svoje občutke delila na Twitterju, a tam postala tarča posmeha.

Dvajsetletna Gemma Worrall sploh ni pomislila, da bi pred objavo na Twitterju preverila, kako se napiše ime ameriškega predsednika. Sicer bi marsikdo podvomil, da na svetu sploh obstaja človek, ki ne ve, kako je ime Baracku Obami, poleg tega pa ga je Britanka vzela kar za svojega. "Če je Barraco Barner naš predsednik, zakaj se vmešava v Rusijo, strašno." Čez nekaj ur je njeno sporočilo zaokrožilo po svetu in Gemma je postala tarča posmeha.

A preden je mladenka spoznala, kakšno napako je naredila in zbrisala svoj tvit, je bila škoda že narejena - kopijo strani je naredilo na tisoče tviterašev, zapis pa se je kmalu zatem začel pojavljati še v medijih. Nastali sta celo Twitter strani @BarracoBarner, pod katero je zapisano, da je to britanski predsednik, ter @MichelleoBarner, prva dama ZDA Velike Britanije.

Kasneje je Gemma na Twitterju zapisala: "Dobro, razumem, pač nisem dobra s politiko. Bom zdaj lepo utihnila." Ob tem je prosila uporabnike Twitterja, naj prenehajo retvitati njen originalen zapis in dodala: "Ne morem dihati, kaj za vraga se dogaja, moj telefon bo eksplodiral od vseh retvitov." Razkrila je, da so njeni starši jezni in osramočeni, v svoj zagovor pa je še povedala: "Tvit je bil preprosta napaka črkovanja. Gledala sem poročila in sem hotela izpasti pametna, a se mi je maščevalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.