Magazin > Bizarno
21 ogledov

Zamenjali novorojenčka

Žurnal24 main
V nemški bolnišnici so pomotoma zamenjali dva novorojenčka, kar so potrdili tudi testi DNK.

Dojenčka bodo po šestih mesecih zdaj vrnili njunim pravim staršem, so sporočile nemške oblasti.

Direktor klinike sv. Elizabete Franz-Josef Backes v mestu Saarlouis na jugozahodu Nemčije je po interni preiskavi povedal, da je po vsej verjetnosti do zamenjave prišlo, ker sta zapestnici z imenoma novorojenčkoma padli iz rok.

Primer je prišel na dan, ko je oče, ki se mu je zdelo sumljivo, da med njim in novorojeno hčerko ni nobene podobnosti, začel poizvedovati. Posumil je, da ga je partnerica prevarala, zato je zahteval genski test. Izidi so pokazali, da ne on ne njegova partnerica nista starša novorojenčka. Podoben primer so nedavno imeli tudi na Češkem.
Backes je povedal, da so starši že seznanjeni z izidi testa, in dodal, da bodo po tem dogodku novorojenčki nosili identifikacijske zapestnice tudi na gležnjih, poleg tega pa jim bo bolnišnica izdala dvojni izvod "osebne izkaznice" s fotografijo, eno za starše, eno pa za posteljico novorojenčka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.