Dišečo mešanico za božični čaj lahko zmešate sami.
Začimbe bodo čudovito zadišale in pričarale pravo praznično vzdušje. Simbol božičnih praznikov so nageljnove žbice ali po domače klinčki ter cimetove palčke.
Cimet, nekoč draga začimba, ki si jo je lahko privoščil le malokdo, je znan tudi po zdravilnih učinkih. Slabost, gripa, revmatizem, visok krvni tlak in holesterol je le nekaj težav, ki naj bi jih lajšal.
Zvezdasti janež pa je s svojo zvezdasto obliko kot narejen za bližajoče se praznične dni, njegova eterična olja pa sproščajo prijeten vonj. Janež je treba uporabljati previdno in v manjših odmerkih. Odpravljal naj bi bolečine v trebuhu in želodcu ter pomagal pri prebavnih motnjah in napenjanju.
Potrebujete:
- cimetove palčke
- nageljnove žbice
- šipek
- jabolčne krhlje
- janež
- košček ingverja
- rezino pomaranče
Čaj sladkajte z medom in poživite z rezinami agrumov.