Magazin
501 ogledov

Božični kolač

Božični kolač za praznične decemberske dni. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Dan popestrite s sadnim božičnim kolačem, ki bo zadovoljil tudi zelo zahtevne okuse. Naj dom zadiši po praznikih.

Potrebujete :

  • 10 dag masla
  • 4 jajca
  • 2 žlici ruma
  • 10 dag sladkorja
  • 20 dag kandiranega sadja
  • 7 dag rozin
  • cimet po okusu
  • 12 dag moke
  • 1/2 pecilnega praška


Priprava:

  • Iz beljakov stepite trd sneg - proti koncu mešanja mu dodajte tri žlice sladkorja.
  • Z mešalnikom penasto zmešajte maslo.
  • Dodajte rumenjake in preostali sladkor in še kako minuto mešajte.
  • Z metlico vmešajte rozine in kandirano sadje.
  • Po zmesi razporedite tretjino snega in ga potresete s tretjino moke, pomešane s pecilnim praškom in cimetom.
  • Z metlico previdno vmešajte v prej pripravljeno zmes.
  • Postopek še dvakrat ponovite s preostalim snegom in moko.
  • Namastite pekač in ga potresite z moko.
  • Testo dajte v pekač in ga pečite pri 190 stopinjah 20 - 25 minut.
  • Ko je pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu.


Pa dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.