Magazin
68 ogledov

Bulgur s kozicami

bulgur Blanka Kefer
Za lahko predjed ali glavno jed pripravite bulgur s kozicami.

Sestavine:

  • 600 g kozic
  • 200 g bulgurja
  • cca. 1 l zelenjavne juhe
  • 1 paprika (rdeča ali zelena)
  • 2–3 čebule
  • 1 jedilna žlica kristalnega sladkorja
  • sol
  • čilijevo olje (ali čili v prahu)
  • limonin sok
  • olje (za praženje)
  • nasekljana meta (za okras)

Priprava:

  • Za bulgur s kozicami najprej pripravimo čebulno omako. Čebulo olupimo, jo na drobno narežemo in jo na približno 3 jedilnih žlicah olja zelo počasi pražimo, da se zmehča.
  • Potresemo s sladkorjem in čebulo karameliziramo. Krepko posolimo in zalijemo s caa. 300 ml zelenjavne juhe (dlje ko kuhamo omako, več juhe lahko dodamo in močnejši je okus omake). Pustimo, da omaka zavre in jo po želji pretlačimo ali zmeljemo. Začinimo z nekaj čilijevega olja ali čilija v prahu. Omaka naj ostane topla.
  • Papriki medtem odstranimo semena, jo narežemo na kockice in prepražimo na olju. Dodamo bulgur, zalijemo s caa. 500 ml juhe in kuhamo tako dolgo, da bulgur vpije vso juho. Medtem večkrat pomešamo. Začinimo.
  • Tik preden je bulgur kuhan, očistimo kozice, jih pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi segrejemo olje in kozice na hitro – caa. 2 minuti – pražimo, da so napol kuhane. Dodamo jih h kuhanemu bulgurju, pokrijemo s pokrovom in pustimo še malo stati.
  • Preden postrežemo, po bulgurju s kozicami pokapamo še čebulno omako in potresemo z nasekljano meto.

več zdravi jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.