Magazin
18 ogledov

Carniola letos mesec dni kasneje

Festival Carniola običajno beleži okrog 30.000 obiskovalcev. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
V Kranju se bo 20. avgusta začel multikulturni festival Carniola, ki bo do 26. septembra postregel s številnimi dogodki za vse generacije.

Ker so imeli organizatorji tehnične težave pri enem od prizorišč, se bo festival Carniola začel mesec kasneje kot običajno. Ponudil bo program s koncerti klasične in popularne glasbe, gledališkimi predstavami, opero, filmom ter spremljevalnim otroškim programom. Odvijal se bo na treh prizoriščih, novost pa bo Lunin vrt pri gradu Khislstein.

Festival bo tako na starem vrtu pred gradom Khislstein 20. avgusta ob 20.30 odprl koncert beograjske skupine Darkwood Dub in novomeškega Moveknowledgementa. V nedeljo, 22. avgusta, ob 21. uri bodo tam nastopili člani mehiške skupine Mariachi Internacional Alma de Mexico, v soboto, 28. avgusta, ob isti uri pa še redna gostja slovenskih odrov Josipa Lisac.

Program na vrtu Khislsteina 2. septembra nadaljuje Gregor Čušin s predstavo Skopuh, 4. septembra pa bodo za glasbo poskrbeli Terrafolk in Simbolični orkester z dirigentom Izidorjem Leitingerjem. 9. septembra je na sporedu predstava Kok ti men zdej dol visiš, 18. pa koncert skupine Laibach. Pet dni kasneje si bo v sklopu festivala mogoče ogledati kabarejsko predstavo Patty Diphusa, izpovedi pornodive, 25. pa opero Apotekar. Festival bo 26. septembra zaključil Veliki simfonični orkester pod taktirko Lojzeta Krajnčana.

Na Pungertu se bo odvijal brezplačni del festivala, ki ga bo 27. avgusta odprla skupina Katanija, nadaljevali društvo Krice Krace z otroško animacijo Pika Nogavička, Sambadebluez Aljoša Kosorja in Primoža Kristana, tradicionalni otroški Živ Žav, stand up večer in predstava Rdeča Kapica. Program bo zaključil koncert klasične glasbe Poljakov Terese Kaban in Henryka Blazeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.