Jutrišnjo božično večerjo si popestrite z malce drugačnim posladkom.
Sestavine:
- kokosova moka (za posip)
Krhko testo:
- 250 g moke
- 125 g masla (narezanega na koščke)
- 30 g sladkorja v prahu
- 50 ml kuhanega vina (belega)
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
Obloga:
- 250 g kisle smetane
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 1/2 stroka vanilje (sredica)
- 1 žlička cimeta (mletega)
Priprava:
Za cimetove rezine s kuhanim vinom najprej pripravimo testo. Vse sestavine na hitro zgnetemo, testo ovijemo v folijo ter pustimo počivati v hladilniku eno do dve uri.
Testo razvaljamo v velikosti pekača. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo testo. Testo nekajkrat prebodemo z vilico ter pečemo približno deset minut pri temperaturi 175°.
Prerežemo strok vanilje in izpraskamo sredico. Jajca penasto zmešamo z vaniljevo sredico in sladkorjem. Kislo smetano zmešamo s cimetom ter jo umešamo v jajčno maso.
S to kremo nato premažemo opečeno testo ter pečemo nadaljnjih 30 minut na 175°C.
Ohlajene cimetove rezine s kuhanim vinom posipamo s kokosom in narežemo na trikotnike.
Nasvet
Cimetove rezine se odlično podajo h kuhanemu vinu in punču.