Jesenski dnevi so kot nalašč za peko slaščic. Poskusite rogljičke s cimetom in pistacijami, ki se odlično priležejo h kakavu.
Sestavine:
- 225 g masla (sobne temperature)
- 230 g svežega sira (sobne temperature)
- 1 žlica kristalnega sladkorja
- 240 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke soli (če je maslo nesoljeno)
- 1 beljak
- 1 žlica vode
- sladkor v prahu (za posip)
Za nadev:
- 150 g pistacij
- 115 g rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
Priprava:
- Za cimetove rogljičke s pistacijo zmešamo maslo, sveži sir in sladkor. Umešamo moko, pecilni prašek in sol. Mešamo počasi, da nastane rahlo testo. Testo oblikujemo v kroglo, jo ovijemo v folijo za živila in damo za ca. 30 minut v hladilnik.
- Medtem nasekljamo pistacije in jih zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom. Beljak stepemo skupaj z eno žlico vode. Pecičo ogrejemo na 175°C.
- Delovno površino pomokamo. Testo narežemo na 3 enako velike kose, jih na tanko razvaljamo in oblikujemo v krog. Vsakega premažemo z beljakovo mešanico in posipamo z 1/3 pistacijevega nadeva. Kroge nato narežemo na 16 enako velikih trikotnikov.
- Vsak trikotnik zvijemo od širšega dela do konice, jih položimo na papir za peko, premažemo z beljakom in posipamo s sladkorjem. Pečemo ca. 15-20 minut, dokler niso zlato rjave barve.
- Cimetove rogljičke s pistacijo lahko postrežemo.