Magazin
104 ogledov

Cimetovi rogljički s pistacijami

cimetovi rogljički Blanka Kefer
Jesenski dnevi so kot nalašč za peko slaščic. Poskusite rogljičke s cimetom in pistacijami, ki se odlično priležejo h kakavu.

Sestavine:

  • 225 g masla (sobne temperature)
  • 230 g svežega sira (sobne temperature)
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 240 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli (če je maslo nesoljeno)
  • 1 beljak
  • 1 žlica vode
  • sladkor v prahu (za posip)

Za nadev:

  • 150 g pistacij
  • 115 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička cimeta

Priprava:

  • Za cimetove rogljičke s pistacijo zmešamo maslo, sveži sir in sladkor. Umešamo moko, pecilni prašek in sol. Mešamo počasi, da nastane rahlo testo. Testo oblikujemo v kroglo, jo ovijemo v folijo za živila in damo za ca. 30 minut v hladilnik.
  • Medtem nasekljamo pistacije in jih zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom. Beljak stepemo skupaj z eno žlico vode. Pecičo ogrejemo na 175°C.
  • Delovno površino pomokamo. Testo narežemo na 3 enako velike kose, jih na tanko razvaljamo in oblikujemo v krog. Vsakega premažemo z beljakovo mešanico in posipamo z 1/3 pistacijevega nadeva. Kroge nato narežemo na 16 enako velikih trikotnikov.
  • Vsak trikotnik zvijemo od širšega dela do konice, jih položimo na papir za peko, premažemo z beljakom in posipamo s sladkorjem. Pečemo ca. 15-20 minut, dokler niso zlato rjave barve.
  • Cimetove rogljičke s pistacijo lahko postrežemo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.