Magazin
50 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Luč Favourite Things. Oblikovanje: Chen Karlsson.
1/29
Žurnal24 main
Vedro, ki je postalo vaza, skodelica za pomakanje piškotov in razkošna ptičja hišica – ideje oblikovalcev spet nimajo meja.

Thee Apple je ptičja hišica za petične ptice. Spominja na stropno luč, kakršno ste morda kupili pred dvema ali tremi desetletji in vam nad jedilno mizo visi še danes, navdihnilo pa jo je tudi jabolko. Med tokratnimi desetimi je še ena stropna luč. Ime My Favourite Things je dobila, ker vanjo postavite "svojo naljubšo stvar" in lučka postane vitrina. Stol Secret Clubhouse je narejen iz recikliranega lesa in v njem ste na varnem kot v nekakšnem jajcu. Obešalniki Hangar so si obliko sposodili pri letalih, skodelica TAÇA je takšne oblike, da lahko v kavo, mleko ali kaj drugega brez težav pomakate velike piškote. Če v kuhinji najbolj sovražite sekljanje česna in čebule, na pomoč prihaja Garlizi, ki česen in čebulo drobno naseklja oziroma stisne ter nato "zapakira" v priročne porcije.

Šminka in kuhan rak
Kemični svinčnik je lahko videti tudi kot šminka, zvočniki (z malo več domišljije) pa kot kuhani raki. Ljubke skodelice, ki se jih pritrdi na steno, lahko poskrbijo, da boste manjkrat iskali ključe. In za konec še vedro, "poročeno" z vazo – Bucket Vase je vedro, ki je dobilo steklen "podaljšek" in postalo vaza. Vseh deset si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.