Magazin
104 ogledov

Dihurja lahko tudi posvojite

dihur Shutterstock
Zaradi nesocializacije in neznanja je zapuščenih dihurčkov pri nas vedno več.

Zaradi lastnikov, ki se o njihovih značilnostih ne pozanimajo dovolj, narašča število zapuščenih dihurjev. Najsrečnejši končajo v zavetiščih ali v Društvu ljubiteljev dihurjev Zverinice.
“Problem dihurjev, ki so naprodaj v trgovinah z malimi živalmi in pri množičnih rejcih, je, da jih večina leglo zapusti mnogo prezgodaj in so v najobčutljivejšem obdobju socializacije prepuščeni sami sebi. Zaradi zaposlenosti, še bolj pa neznanja se prodajalci z njimi namreč ne ukvarjajo in neželene oblike vedenja (na primer grizenje) se s tem le še utrjujejo,” opozarjajo v društvu. Večino nezaželenih vedenj pa lahko s pravilno vzgojo in socializacijo odpravite. Več o tem najdete na spletni strani društva Zverinice.com.

Kletke zavarujte pred vetrom in dežjem

Ker veliko bolje prenašajo mraz kot vročino, so lahko nastanjeni tudi v zunanjih kletkah, ki pa morajo biti primerno zavarovane pred vremenskimi razmerami, kot so dež, sneg, veter in vročina, ter drugimi živalmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.