Magazin
34 ogledov

Festival Radovljica letos "prenovljen"

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
V Radovljiški graščini se danes s koncertom mezzosopranistke Barbare Kozelj in zasedbe Musica cubicularis začenja Festival Radovljica.

Festival Radovljica ostaja zavezan stari glasbi, svoja obzorja pa širi z vključevanjem gledališča, plesa in sodobnejših izvajalskih pristopov, pri prizoriščih pa z gostovanjem v Velesovem v Cerkljah na Gorenjskem.

Letošnji festival bo potekal med 7. in 22. avgustom na tradicionalnih lokacijah v radovljiški graščini, cerkvi svetega Petra v Radovljici in cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem. Glasbeniki iz dvanajstih držav bodo predstavili raznolike sporede, od rekonstrukcij glasbe iz obdobja pred nastankom glasbene notacije do glasbe 21. stoletja in novih del.

Brezplačen prevoz
Obiskovalcem iz Ljubljane in Kranja bo na voljo brezplačni festivalski avtobus v Radovljico. S postajališča nasproti Drame bo iz prestolnice vozil ob 18.30, s postajališča nasproti hotela Creina v Kranju pa ob 19. uri. Na koncert v Velesovo se bo avtobus s postaje Radovljica odpravil ob 19. uri.

V eni najlepših baročnih cerkva bo v nedeljo v Velesovem koncert francoskega ansambla Le Concert Brise, v Radovljiški graščini bo v torek ob isti uri nastopil Trio Quo Vadis, v četrtek The Harp Consort, v petek pa Pihalni oktet Amphion. 17. avgusta bodo v graščini nastopili John Potter in Ariel Abramovich.

Letošnja novost: delavnice
Novost festivala je delavnica za pevce in vokalne ansamble z angleškim pevcem Potterjem, ki jo bo 18. avgusta začel s predavanjem o petju stare glasbe v 21. stoletju. V okviru festivala bo v cerkvi sv. Petra v Radovljici nastopil španski vokalni ansambel La Colombina, zadnje tri dni pa bodo v graščini nastopili Pino De Vittorio Ensemble, Hans-W. Schmitz s predstavitvijo glasbe Gustava Mahlerja in njegovih sodobnikov ter 22. avgusta Benjamin Bagby z Beowulfom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.