Magazin > Film & Glasba & TV
1367 ogledov

Alenka iz Bepopa le naredila korak, o katerem je dolgo sanjala

Alenka Husić Sara Golob
Alenka Husić je od nekdaj zvesta članica glasbenih skupin Bepop in Sopranos, zato se ni nikoli lotila solo projektov. V njej pa je kljub temu že nekaj časa gorela želja po lastnem glasbenem izražanju. Sedaj se ji je želja uresničila.

"Moja nova pesem 'Ljubezen greje me' ni nastala zaradi načrtovane morebitne solo kariere. Gre za pesem, ki govor, čez kaj sem šla, da sem si upala in kakšna v tem trenutku sem (pomirjena, razbremenjena). Ne bom skrivala želje po akustičnem ustvarjanju, tudi nastopa s Simfoničnim orkestrom se ne bi branila (nasmeh)," pove Alenka, ki sicer obožuje plesno glasbo. 

Tokrat jo boste spoznali v povsem drugačni luči – bolj osebno, intimno in iskreno kot še nikoli doslej. Stopila je izven okvirjev, s čudovito balado, s katero je pokazala svoj močan vokal.

"Zase sicer rada rečem, da sem ustvarjena za zabavno, energično, plesno glasbo, po drugi strani pa sem po duši popevkarica, ki obožuje večne klasike od Marjane Deržaj, Majde Sepe, Ditke Haberl ... V meni je bila vselej želja, da bi se prijavila na Slovensko popevko, ki je letos žal ne bo. A smo se vseeno odločili, da pesem pošljemo v svet," še pojasni svojo odločitev.

Proti koncu lanskega leta je Alenki njena sočlanica skupine Sopranos Iris Ošlaj sporočila, da ima zanjo pesem, ki bi bila primerna za festival. "Spomnim se trenutka, ko me je vprašala: 'O čem bi rada govorila v pesmi, kakšno sporočilo bi rada predala naprej?' Kot iz topa sem izstrelila, da želim peti o tem, da si moraš upati v življenju, da moraš odpreti tista vrata, ki so se ti zdela nedosegljiva ali celo zaklenjena." Pesem Ljubezen greje me ji je pisana na kožo!

Tematika pesmi je močna in je zelo osebnoizpovedna, vendar se lahko marsikdo najde v besedilu. "Mogoče poslušalec/-ka dobi tudi sam motivacijo, da končno nekaj ukrene. Vselej pozabljamo, da imamo samo eno življenje, zato ga dajmo maksimalno izkoristiti. Ljubezen me greje, ko sem obdana z družno in z ljudmi, ki mi ogromno pomenijo, me bodrijo in polnijo z energijo. Ko so baterije napolnjene, lahko vse dobro, kar je v tebi, podeliš dalje," sporoča Alenka, ki se spominja trenutka, ko so jo med prvim poslušanjem pesmi prevzela čustva.

V spominu je Alenki še posebej ostalo snemalno popoldne pri Neži Buh – Neishi. Z Neisho sta se poznali le bežno, saj pred tem nista nikoli ustvarjali skupaj. "Za Neisho sem sicer že prej vedela, da res obvlada, sedaj pa res lahko trdim, da je virtuozinja z veliko začetnico. Instrumental je vedno znova dograjevala, dodajala nove linije ... in tako sva se iz načrtovanih dveh ur v studiu zadržali vsaj pet ur. Skratka, prezabavno je bilo. Pri Neishi se je takrat naredil bolj 'resen' demo posnetek (instrumentala), ki ga je nato v svojem studiu prevzel Aleš Zibelnik in tam smo pesem tudi dokončno aranžirali. Posneli smo moj vokal, nekaj instrumentov v živo, za kar se zahvaljujem vsem sodelujočim: Špela Pirnat na violi, Maša Tomc na čelu, bobne pa je posnel Dejan Tabor (iz zasedbe Sopranos)."

V pesmi so tudi spremljevalni vokali, ki sta jih, poleg že zastavljenih vokalov Neishe, Iris in Alenke, s svojimi močnimi glasovi podprli Andreja Sonc in Alenkina draga glasbena kolegica Maja Založnik, s katero ju vežeta dve skupni stvari: "Ljubezen do petja in to da sva štiri leta skupaj gulili srednješolske klopi. Štejem si v ogromno čast, da sva končno lahko sodelovali skupaj. Upam, da je to šele začetek ter da naju čaka še kar nekaj skupnega v prihodnosti. (nasmeh)" Zvok in slika gresta z roko v roki, zato sploh ni bilo dvoma, ali bo pesem dobila tudi vizualno podobo. Režiserska stolčka sta tokrat grela Nikola Janušič in njegov brat David Janušič, tematiko videospota pa je zakrivila Sara Golob.

"Z besedami res ne znam izraziti hvaležnosti za to pesem. Vsaka pesem nastane, je nekaj časa prisotna in nato obstoji ali gre v pozabo. V tem primeru gre za mojo prvo solistično pesem in ne bi si mogla predstavljati lepše melodije in besedila. Gre za izjemno čutno pesem in to, da me je prijateljica Iris tako dobro 'zadela', samo pokaže, kako dobro me pozna. Vedela je, s čim sem se borila in kaj vse sem morala narediti, da sem danes tam, kjer sem in da sem pomirjena. Ta prekrasna melodija, vsaj pri meni, ne bo šla nikoli v pozabo. Verjamem tudi, da bova še kaj ustvarili skupaj, mogoče se v bodoče tudi jaz izkažem kot avtorica – kdo ve," pravi Alenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.