Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Bolj živ kot kadarkoli

Marky Ramone bo s skupino Blitzkrieg nastopil danes v Cvetličarni, publiko pa bo Žurnal24 main
Marky Ramone. Legendarni punk glasbenik bo danes z ostrimi ritmi in besedili obujal spomin na Ramonese.

Kako dobro ste igrali bobne, ko ste začeli z Ramones?
Bil sem dober. Pred Ramonesi sem naredil pet albumov, drugi člani pa prej niso igrali. Končali smo v The Rock and Roll Hall of Fame; v tem, kar smo delali, smo očitno morali biti dobri (smeh).

Vam kot punkerju kaj pomenita nagrada MTV za življenjsko delo ali povabilo v Hall of Fame?
Mi, saj smo predstavljali svoj glasbeni žanr. Ko se je pojavil punk rock, so ga mediji ignorirali. Zdaj je z bendi, kakršna sta Green Day in Rancid, bolj živ kot kadarkoli.

Lepo je, da lahko uporabljaš Facebook, MySpace, Twitter, ampak v resničnem življenju moraš iti ven in se družiti z ljudmi, in koncert je dober razlog za to.
Marky Ramone

Kdo posluša punk danes?
Ljudje, ki jim ni vseeno in ki so radovedni. Tisti, ki ne želijo poslušati plesne in fake računalniške glasbe. Hočejo slišati in poslušati bend, ki je resničen. Ne želijo šova, pri katerem na odru pleše kup plesalcev, pevec pa poje na playback.

Slišala sem, da imate svojo linijo oblačil ...
Ne, nimam je. Pred pol leta sem naredil linijo oblačil za Tommyja Hilfigerja. Poznam ga zelo dolgo in prosil me je, naj skreiram nekaj jaken in kavbojk. Mogoče bom v prihodnosti naredil še kaj.

To ni vaš prvi koncert pri nas. Po čem se spominjate Slovenije?
Po zabavi, občinstvu, ekipi in načinu, kako je delala. Vse je bilo odlično izpeljano in nad tem sem bil prevzet.

Prihajate z bendom Blitzkrieg. Kaj boste igrali?
Igramo 32 pesmi Ramonesov. Preostali trije člani benda so umrli, jaz pa glasbo ohranjam živo. S seboj imam frontmana skupine Misfits Michala Gravesa, ki res zažge. To je pomembno, saj danes veliko ljudi, včasih tudi jaz, samo sedi pred računalniki in ne dela ničesar drugega. Lepo je, da lahko uporabljaš Facebook, MySpace in Twitter, toda v resničnem življenju moraš iti ven in se družiti z ljudmi – koncert pa je dober razlog za to.

Poznate Partibrejkerse?
Komaj čakam, da jih vidim. Če so dobri, bi jih želel vrteti v svoji radijski oddaji v Ameriki. Če mi bodo dali cede, bo krasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.