Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

"Brad Pitt je vedno isti"

Simon Popek mediaspeed
Simona Popka, programskega vodjo festivala Liffe, smo vprašali, kateri nominiraci si na oskarjih zaslužijo zmago.

Kaj mislite o letošnjih nominirancih za oskarje?
Zdi se mi, da so kategorijo za najboljši film malce razvrednotili, saj je devet nominirancev absolutno preveč. Nisem si še ogledal vseh filmov, ampak meni osebno je všeč Woody Allen (Polnoč v Parizu, op. a.). Največje presenečenje letos pa se mi zdi iranski film Separation, saj ni nominiran le za tujejezičnega oskarja, ampak tudi za najboljši scenarij. Zelo redko se namreč zgodi, da je film, ki je nominiran za najboljši tujejezični film, nominiran tudi v eni od glavnih kategorij. To je eden najboljših filmov zadnjega leta, vsaj po mojem mnenju.

Kateri film ima po vašem mnenju največ možnosti za oskarja za najboljši film?
Zelo hvalijo film The Artist. To je zelo zanimiv film.

Ste si ga ogledali?
Ja, lani so ga predvajali v Cannesu. Ta film je zelo simpatičen in zelo dober. To so moje osebne pripombe (smeh), ampak to je film, ki bi si zaslužil zmago.

Ste pričakovali, da bo nominiran?
Seveda. Dobil je tudi zlati globus in mislim, da bi utegnil zmagati. Vsi ostali ... kaj pa vem. Niso ravno oskarjevski material. Huga sicer nisem videl, ampak Scorseseju rado spodleti (smeh). The Artist je kar resen kandidat, morda tudi Potomci.

So kakšen film izpustili, morda Marčeve ide?
No, ja, vsekakor je boljši od večine nominirancev (smeh). Ni pa bil tako lepo sprejet kot drugi filmi Georgea Clooneyja, zato ni presenečenje, da ga ni med nominiranci.

Kaj pa pravite na to, da so britanski gledalci po ogledu filma The Artist zahtevali denar nazaj, ko so ugotovili, da gre za nemi film?
(smeh) To ni ravno strašanski hit, to je zelo mainstream film. Če bi imel zvok in barve, bi bil to velehit. Po scenariju, glasbi in emocijah je to čisti hollywoodski solzavi film, toda ker je črno-bel in nem, ga ljudje avtomatsko jemljejo kot nekaj zahtevnega. Mislim, da bo zmagal, jaz stavim nanj.

Kakšni sem vam zdijo nominiranci za glavno moško vlogo? Si je Brad Pitt zaslužil nominacijo?
Zelo ga hvalijo, meni pa se zdi vedno isti. Je čisto spodoben igralec, ampak vloga v Zmagovalcu se mi ne zdi oskarjevska. Mislim, da bo oskarja dobil Jean Dujardin (The Artist, op. a.). Osebno bi se odločal med Clooneyjem (Potomci, op. a.) in Dujardinom.

Kaj pa nominiranke za žensko glavno vlogo?
Mislim, da bo oskarja dobila Meryl Streep (The Iron Lady, op. a.), čeprav filma nisem videl. Zelo jo hvalijo, ampak si ne bi upal nič napovedovati, saj večine filmov, v katerih so nominiranke igrale, nisem videl.

Komu pa bo po vašem mnenju šel oskar za režijo?
Čeprav oskarja za režijo navadno dobi tisti, ki zmaga v kategoriji najboljši film, mislim, da bi tukaj utegnil zmagati Scorsese. Kot rečeno, Huga nisem videl, a sem slišal, da je zelo lepo narejen film. Oskarja bi lahko osvojil tudi Terrence Malick za Drevo življenja. Za režijo bi torej rekel: Scorsese ali Malick, za najboljši film pa The Artist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.