Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Brezplačno na Bonobo

Kino Šiška in Drumwise predstavljata Bonobo Live. Bonobo s pravim imenom Simon G Žurnal24 main
V nedeljo, 10. aprila, bo ušesa poslušalcev v dvorani Kina Šiške razvajal Bonobo aka. Simon Green. Odgovorite na vprašanja in se melodično-plesnega večera udeležite brezplačno. Podelili bomo štiri karte.

Bonobo s pravim imenom Simon Green je glasbenik, producent in dj, ki že desetletje razveseljuje, kot sam pravi, z muziko, ki se razpenja med psihedeličnim jazzom in hiphopom.
 
Njegovi začetki so tesno povezani z Brightonom, kamor je pribežal pri rosnih osemnajstih in kjer se je srečal s soul, funk, jazz ter hiphop sceno. Kot delno uveljavljen glasbenik je s prvimi produkcijskimi poskusi raziskoval področja vmesnega prostora in kombinacije vseh teh žanrov. Njegovo prvo izdajo so obelodanili pri takrat še neuveljavljeni založbi Tru Thoughts, kjer je leta 2000 izšel tudi prvi njegov album Animal Magic. Že s prvo dolgometražno izdajo je nakazal smer, ki jo razvija skozi desetletje. Kombinacija elektronike, semplov in odigranih akustičnih inštrumentov je privedla do izjemno tankočutnega, mestoma kompleksnega, vsekakor pa edinstvenega izraza, ki je z izdajo Days to Come privedla tudi do Bonobo Live banda in do skoraj neprekosljivega sodelovanja s karizmatično pevko Bajko. Seveda ima svoje mesto v diskografiji tudi več kot omembe vreden drugi album Dial M for Monkey, ki nadaljuje Simonovo tradicijo in na začudenje mnogih ostaja izdelek dečka, "ki ima potihem raje violino kot telovadbo". Njegov zadnji, lanski album Black Sands je bil spet deležen širokega priznavanja in odobravanja z vseh strani. Morda so kriva tista posebna brenkala, ki zapolnjujejo ozadja, morda je krivo novo, skoraj epsko sodelovanje z Andreyo Triana, gotovo pa je, da komaj čakamo naslednji šus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.