Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Čarovnica Hillary gre v opero

Predstava traja 55 minut in nima odmora. (Foto: Arhiv organizatorja)

Žurnal24 main
Najmlajšim lahko opero približate na različne načine. Eden izmed njih je ogled predstave Čarovnica Hillary gre v opero, ki jo bodo v SNG Maribor uprizorili ob 11. uri.

Čarovnica Hillary (Mateja Pucko) med poslušanjem radia izve, da je bila izžrebana; zadela je dve brezplačni vstopnici za ogled opere.

To jo povsem zmede, ker ne ve, kaj je opera. Najprej si skuša pomagati z enciklopedijo, kjer pod geslom opera piše, da je “Opera gledališče, kjer samo pojejo”, česar pa ne more razumeti. Odloči se, da bo s pomočjo čarovniškega reka prek elektronske pošte priklicala prijateljico, čarovnico in operno pevko Mario Bellacante (Alenka Cilenšek). Maria se pojavi pred njo v stanovanju. Ko se obe sprostita, ji začne Hillary zastavljati vprašanja: najprej, kaj pomeni, da v operi ljudje samo pojejo, nato pa sledi prava učna ura o operi, kjer obdelata vse od operne zgodbe (libreta), glasbenih not, naloge dirigenta, opernih glasov (alt, sopran, bas, tenor), kolaraturnih arij do tega, kako se je treba v operi obnašati, kaj obleči, kdaj ploskati …

Cena vstopnice je 7 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.