Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Čarovnice v mestu

Čarovnice iz Eastwicka
1/2
Arhiv MGL
Čarovnice so priletele iz Eastwicka, da bi z glasbo osvobodile duha.

V soboto je Mestno gledališče ljubljansko (MGL) za konec jubilejne, 60. sezone sezone publiko razvedrilo s premiero predstave, ki je po besedah direktorice gledališča Barbare Hieng Samobor tudi najzahtevnejši in najdragocenejši letošnji projekt.

Čarovnice iz Eastwicka so v 60. letih najprej zaživele v romanu Johna Updika, konec 80. pa v nepozabnem filmu Georgea Millerja, v katerem so se spon provincializma ob bogu erotike, a hudiču za moralo Jacku Nicholsonu alias Darylu Van Hornu osvobajale Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer in Cher kot Jane, Sukie in Alexandra.

Čar je v igri in petju

Četrt stoletja pozneje, v času Seksa v mestu in Razočaranih gospodinj, umetniško navdihnjene čarovnice, ki ob piljenju čarovniških veščin iščejo ljubezen in srečo, tudi pojejo. Stanislav Moša, ki je za MGL na oder med drugim postavil izjemno uspešen Kabaret, je namreč režiral polnokrvni muzikal, v katerem songi zajemajo kar dve tretjini celotnega besedila. To pomeni, da niso samo podpora dramskemu tekstu, ampak nosijo zgodbo, velik zalogaj pa pomenijo tudi za igralce, ki poleg igralskega talenta morajo imeti tudi dobro mero pevskih sposobnosti.

"V tem gledališču sem že 20 let in je to v bistvu moj prvi muzikal," je povedala nad glasbo in svojo vlogo v predstavi navdušena Tanja Ribič, ki upodablja (tokrat svetlolaso) Alexandro. Ribičeva poudarja, da MGL s Čarovnicami iz Eastwicka med gledalce prinaša kakovostno vsebino in glasbo, da gre za veliko delo, pa se je strinja tudi Viktorija Bencik (Jane), ki je, tako kot marsikateri drugi član zasedbe, tokrat lahko združila dve svoji strasti – igro in petje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.