Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Današnji vrhunec – balet s Queeni

Balet za življenje koreografa Mauricea Béjarta si lahko danes ogledate v Križank Žurnal24 main
Za vse, ki se še niste odpravili na poletne počitnice, torkov večer v slovenski prestolnici pa bi si želeli popestriti s katerim izmed kulturnih dogodkov, smo izbrali nekaj najzanimivejših.

Menza pri Koritu za ljubitelje alternativne glasbe danes ob 23. uri na Metelkovi ponuja koncert rotterdamskega klaviaturista in vokalista Harry Marry, ki inspiracijo za svoje pesmi črpa iz nizozemskega glam-rocka 50-ih let in britanske skupine The Beatles (vstopnina 5 evrov). Hostel Celica bo na Glasbenem srečanju sozvočja sveta ob 21. uri gostil ilirskobistriško zasedbo Volk folk, ki izvaja slovensko ljudsko vokalno in instrumentalno glasbo, vstop pa je brezplačen. Ljubitelji jazza bodo na svoj račun, prav tako brezplačno, prišli v Kinu Šiška, saj bo na Šiškatonu v kavarni Kralj ob 21. uri nastopil Balžalorsky Drašler trio. Zasedbo sestavljajo trije domači jazzisti Vitja Balžalorsky (kitara), Jošt Drašler (kitara, kontrabas) in Vid Drašler (bobni).

V okviru Festivala Ljubljana si lahko ob 21. uri v Križankah ogledate balet Le Presbytère ...! (Balet za življenje). Pod taktirko umetniškega vodje Gila Romana bodo baletniki Béjart Balleta iz Lozane plesali na glasbo skupine Queen in Wolfganga Amadeusa Mozarta, za vstopnino pa boste odšteli 69,55 evra (ob nakupu z gotovino 40-odstotni popust).

Na festivalu Dobimo se pred Škucem se bodo v Galeriji Škuc z oblikovalsko razstavo 'Knjiga je v modi' ob 20. uri predstavili študenti oddelka za tekstilstvo Naravoslovno-tehniške fakultete, pred tem pa bodo lahko otroci na Škucevi delavnici od 18. ure dalje izdelovali tekstilne knjige. Čisto pravo knjigo Čudežni palčki rastlin pa bosta v knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi predstavila ilustratorka knjige Katarina Vladimirov Young (ob 17.30) in avtor knjige Andraž Polič (ob 18.30), oba dogodka sta brezplačna.

V ljubljanskih kinodvoranah si lahko danes med drugim ogledate film Naelektrena meglica, v katerem igrajo Tommy Lee Jones, John Goodman ter Peter Sarsgaard (Kinodvor, ob 19. uri), ob 21.30 pa bodo tam v okviru letnega kina predvajali nemški film Vsi drugi, ki je pobral kopico uglednih nagrad. V Kinoklubu Vič predvajajo Mrk (16.00 in 18.30) in Seks v mestu 2 (21.00), oba si lahko poleg številnih drugih filmov seveda ogledate tudi v ljubljanskem Koloseju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.