Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Desetka za vesoljski Chlilli

Chilli Klub K4
Ritmi pomirjujoče elektronike se bodo nocoj vili po Klubu K4, kjer bo kompilacija Chilli Space praznovala svoj 10. rojstni dan, obenem pa predstavila osmo izdajo kompilacije.

Leta 2002 je svojo pot začela edina kontinuirana kompilacija slovenske deep elektronske glasbe, ki je postregla z mešanim repertoarjem glasbenikov. Tako so se na kompilacijah zvrstili tako neuveljavljeni kot uveljavljeni izvajalci, poslušalci pa so lahko zaužili zvoke od techna pa vse do eksperimentalnega sloga in jazza.

Jedro ekipe, ki je zakrivila Chilli Space, sestavlja zasedba Ago Tela z izvajalci Dojaja, Octex in Electrosaurus, projekt pa podpira ideja, ki želi z zavračanjem zvočne agresije nad prostorom ustvariti okolje glasbenega mitu in umetniškega sožitja.

"Preko širjenja žive glasbe in s poudarkom na zvrsteh improvizirane live – jazz elektronike, želimo s Chilli Space večeri predstaviti najnovejšo produkcijo slovenskih in tujih avtorjev, ki ustvarjajo na področju neklubske elektronske glasbe in intermedijskih umetnosti," pravi ekipa, ki skuša preseči idejo kluba kot fizičnega prostora, saj na izvedbeni ravni ostaja v žanrski in reprezentativni nedefiniranosti, kar izvajalcem omogoča široke možnosti interaktivnega raziskovanja različnih medijev, formatov in umetniških prijemov.

Frišna elektronika za vsakogar
Nocoj ob 23. uri se torej odpirajo vrata v chilli vesolje, kjer bo crème fraiche slovenskega duba, dub-tehna, chill-outa in ostalih frišnih zvrsti elektronike, predstavila osmo izdajo kompilacije. Na velikem parketu bodo plošče obračali prvaki zasedbe Ago Tela, Pavle Kocbek ter Noaf & Wichiwaka, na malem pa bodo vaše bobniče boali Nitz, Zergon, Organon in Pier.

Vstopnina znaša pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.