Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Divje seksi v zvezdniški družbi

Divjaki
1/7
Kolosej
Konec septembra na filmska platna prihaja kriminalna drama Divjaki, ki navdušuje z bogato zvezdniško zasedbo.

Laguna Beach, prijetno obmorsko letovišče v okrožju Orange, je dom premožnih in razvajenih. Mularije, ki ima preveč časa in denarja, ter odraslih, ki z lepotnimi operacijami ohranjajo mladosten videz. Zmerno podnebje skrbi, da kraj deluje ležerno in sproščeno. Domačinka O to dobro ve. O, s pravim imenom Ophelia, je svobodnega duha, tako kot njena sostanovalca Ben in Chon. Skupaj so nenavadna trojica, ki jih povezujeta posel in nevsakdanja ljubezen. Ben je miroljuben in radodaren botanik, ki bi rad rešil svet. Njegov najboljši prijatelj Chon, nekdanji tjulenj in plačanec, pa ni prepričan, da ga je vredno rešiti.

Ben in Chon imata donosen posel, gojita namreč eno najboljših marihuan na trgu. Toda njuno trgovanje ne ostane dolgo skrito. Odličen izdelek in inovativen pristop vzbudita pozornost enega od mehiških kartelov, ki ga vodi neizprosna Elena "La Reina". Pri tem ji pomagata okrutni Lado in brezvestni odvetnik Alex. Elena hoče stopiti v partnerstvo z Benom in Chonom. In La Reine nihče ne more zavrniti, ne da bi za to plačal. Toda kartel podcenjuje vez med tremi prijatelji. Začne se pretanjena, vendar surova bitka volje in značajev.

Leta 2010 izdani roman Dona Winslowa je v trenutku očaral tako bralce kot kritike. Že takoj je nekaj poglavij napisal v obliki scenarija, ker se mu je zdelo, da je zgodba primernejša za film kot za roman. Za razliko od običajnih postopkov, ko pisatelj knjigo proda studiu, ta pa nato išče primernega režiserja, so knjigo ponudili direktno Oliverju Stonu. Pri tem so porušili vse rekorde, saj je od trenutka prodaje knjige do snemanja minilo samo tri mesece. Ker je prenos uspešnega romana na filmsko platno vedno težaven proces, je bilo zgodbo treba rahlo spremeniti. Eksplozivni konec filma je tako sicer v slogu samega romana, toda zgodba je prirejena.

Impresivna zasedba (Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Blake Lively, Benicio Del Torro, Salma Hayek, John Travolta, Uma Thurman) s po eni strani mladimi in obetavnimi igralci, po drugi pa z oskarjevskimi veterani, je vadila dva tedna pred snemanjem, vendar so vsak prizor vadili še sproti, nato pa si je prizore ogledala vsa ekipa.

Kot zanimivost naj povemo, da so v studiu snemali samo en dan. Vse ostalo je bilo posneto na terenu. Ključne akcijske prizore so posneli na enem mestu, brez pretiranega dodajanja, dopolnjevanja in računalniške grafike. Za najnevarnejše prizore, ki so jih snemali sredi največje vročine in na lokaciji, kjer snemanje sploh ni bilo dovoljeno, ker je tam huda nevarnost gozdnih požarov, je Stone osebno moral prepričati ducat vladnih agencij, da so mu dovolile. Toda bil je dovolj prepričljiv in ključne prizore je lahko posnel na lokaciji, ki si jo je zamislil. Če bi morali snemati drugje, režiser s filmom preprosto ne bi bil zadovoljen. Tako pa na platna prihaja zanimiva, zaokrožena, poglobljena in vizualno privlačna zgodba z nekaj presenetljivimi preobrati in vrhunsko zasedbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.