Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Dnevi odprtih ušes

Slikarji bodo tudi letos ustvarjali unikatne ovitke za ploščke, posnete na konce Žurnal24 main
Godibodi. 
Baročni Trkaj, Bilbi, madžarski flavtistični biser in drugi posladki glasbenega festivala.

“Festival Godibodi je teden odprtih ušes za vse, kar skozi leto ustvarja založba Celinka,” pravi Janez Dovč, umetniški vodja glasbenega festivala, ki bo od 5. do 10. aprila v Stari elektrarni, hostlu Celica in Festivalni dvorani. Poleg nove Celinkine glasbe bodo odmevale melodije nekaterih drugih založb; med njimi bo novi album Full Tilt Tango (8. aprila v Stari elektrarni) predstavila vrhunska madžarska flavtistka Eszter Horgas s ClassJazz bandom.

Od baročnega rapa do hitov
Festival bosta odprla Robert Jukič s skupino Kramp in Mateja Starič s Prototipi. “Če bi sam odpel vse te pesmi, je vprašanje, ali bi plošček Dobrote iz skrinje zarote Celinka sploh izdala,” se je pošalil Jukič in dodal, da je skupina Kramp podaljšek albuma, narejen, da se glasba izvaja. Na festivalu bomo tako za mikrofonom videli pevca Metoda Banka, čeprav so pri nastajanju vesternovske glasbe med drugimi sodelovali Tokac (Dan D), Aleš Hadalin in Jani Kovačič.

Cilj Godalkanja je, da dejavnost privatnikov ne bi bila več potrebna in bi raznolika znanja o glasbi lahko dobili tudi na uradno priznan način.
Bojan Cvetrežnik

Odštekano glasbeno kombinacijo rapa in ljudske glasbe bodo 6. aprila na odru elektrarne predstavili Ba-rock s Trkajem, nastopila pa bo tudi Ljoba Jenče z gosti. Tretji večer festivala bo tam svoj prvenec Iz dneva v dan predstavil kantavtor Marko Grobler. Bilbi, ki trenutno radijske valove osvaja s hitom Hvala za vijolice, pa bo v soboto sklenila festival na osrednjem prizorišču.

Festivalsko dogajanje v hostlu Celica bo v znamenju Brine in Ariela Cubríe ter skupin Volk Folk in QuatroPorTango. V Festivalni dvorani pa lahko naslednjo nedeljo ob 17. uri prisluhnete projektu Bojana Cvetrežnika Godalkanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.