Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Elvisi z gosti 
proti gravitaciji

Elvis Jackson so Križanke izbrali za zadnjo postajo turneje, na kateri so predst Žurnal24 main
Elvis Jackson. V Križankah s približno 50 gosti.

“Slišal sem, da bo na koncert Elvis Jackson peljal vlak, ker pa bo šel iz Maribora v Ljubljano, sem si rekel: Evo, jaz grem z vlakom!” pravi bobnar zasedbe Elvis Jackson Marko Soršak - Soki o glasbenem vlaku, ki vas lahko danes odpelje na koncert Elvisov v Križanke. Vlak, na katerem bo Soki, bo ob 12.45 startal iz Maribora, vsi, ki boste koncertno vstopnico kupili v infocentrih na železniških postajah v Mariboru, Celju in Ljubljani, pa boste prejeli bon za dve osebi za 50 odstotkov cenejše potovanje z vlakom. “Prijateljem Elvisov bom na vlaku na voljo, s seboj bom imel tudi kitarista,” napoveduje Soki.

Od čelista do pevskega zbora
“Koncertni repertoar smo obarvali s številnimi gosti; okoli 50 jih bo. Izbrali smo nekomercialna imena, prijatelje in dobre glasbenike, med drugim Ano Pupedan; v bistvu bo vse povezano s Primorsko. Na koncertu ne bo simfonikov, kot je najbrž marsikdo pomislil, ampak pevski zbor (kateri, nam niso želeli razkriti, op. a.), nekaj bo tudi klasike, saj bo nastopil čelist,” Soki opisuje koncert, ki se bo začel ob 20. uri. Kot dodaja, bodo lahko obiskovalci slišali nekaj železnega repertoarja zasedbe. “Igrali bomo tudi skladbe, ki so si jih naši prijatelji zaželeli prek spleta, in takšne, ki jih je Elvis Jackson igral pred 10 leti,” pravi.

Križanke bodo sicer zadnja postaja turneje, na kateri predstavljajo svoj album Against the Gravity in je odmevala tudi v tujini. “Vsi so krvavi pod kožo, vsi so željni žura, tako Čeh kot Srb in Slovenec; občinstvo je vedno razgreto,” Soki pojasnjuje razlike med domačo in tujo publiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.