Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Evil Eve imajo Problem

Evil Eve Žiga Lovšin EvilDread
Zasedba Evil Eve se po singlih Nisem dobra vila in Ne bi, hvala predstavlja s tretjim avtorskim singlom z naslovom Problem.

Skupina Evil Eve je izdala novo skladbo, ki so jo naslovili Problem. Prisluhnete ji lahko tukaj: 

 

Za "avtobiografsko" besedilo je poskrbela Eva Breznikar. "Vse moje muze prihajajo iz resničnega življenja," je povedala. "V svojim pesmih si ne izmišljujem zgodbic, ampak ubesedim tisto, kar se dogaja okoli mene, kar doživljam ali sem doživela." Glasbo in aranžmaje je prispeval kitarist Jure Golobič, pri končni zvočni podobi pa sta zasedbi na pomoč priskočila še kitarist skupine I.C.E. Tine Janžek in basist skupine Anavrin in Adam, Anej Kočevar.

S singlom Problem tako skupina nadaljuje serijo pesmi, ki so po eni strani precej preproste, ob pozornem poslušanju pa družbeno angažirane na svojstven in malce hudomušen način.

Skupina je sicer pripravila tudi vizualno podlago singla, za katero je poskrbela sama. Pokazali so nekaj zakulisnih trenutkov iz zadnjega pol leta življenja benda in jih zmontirali v simpatičen filmček, ki si ga lahko ogledate tukaj. "Združili smo zakulisne posnetke s poti na koncerte, tonskih vaj, počitnic, dodali še nekaj smešnih domačih posnetkov in se odločili to ponuditi na ogled našim fanom," je povedal idejni vodja, bobnar Matej Selan Bib.

V tem času skupina obeležuje tudi prvo uspešno leto glasbenega ustvarjanja, nase pa so opozorili tudi s koncerti. V njihovih zvokih bomo tako lahko uživali tudi v prihodnje, saj bo skupina, ki še vedno gostuje tudi na turneji EvilAngelTour skupine Requiem, 5. maja nastopila na Rock Buje pri Pivki, 15. maja pa na ljubljanskem Rožniku na Majskih igrah. Junija jih čaka še večji nastop na Motozboru Medvode, avgusta pa bodo gostovali v Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.