Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Fascinantni rituali človeške vrste

Attenberg Kinodvor
Na filmsko platno ljubljanskega mestnega kina Kinodvor z nocojšnjo premiero ob 21. uri prihaja antropološka drama z naslovom Attenberg (Attenberg).

Triindvajsetletna Marina (Ariane Labed) živi s svojim očetom v tipičnem industrijskem mestu ob morju. Ker se ji zdi človeška vrsta čudna in odbijajoča, jo raje z varne razdalje opazuje in raziskuje ob gledanju dokumentarcev o gorilah, poslušanju benda Suicide ter s pomočjo prijateljičinih lekcij francoskega poljubljanja. Nekega dne v mesto zaide tujec, ki Marino izzove na partijo namiznega nogometa. Njen oče se medtem obredno pripravlja na svoj izstop iz 20. stoletja, ki je po njegovem mnenju "precenjeno".

Antropološka drama, ki z analitično natančnostjo dokumentarcev sira Davida Attenborougha brska po fascinantnih ritualih človeške vrste. Nenavadna črna komedija o odraščanju v času družbenega, gospodarskega in kulturnega razkroja. Po filmu Podočnik Yorgosa Lanthimosa še en izmed vrhuncev novega vala grškega filma.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.