Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Francoski zmenek v poletnem času

Film je nastal na pobudo znamenitega pariškega Musée d'Orsay ob priložnosti dvaj Žurnal24 main
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Poletni čas (L'heure d'été).

Olivier Assayas se po zgodovinski družinski sagi Les destinées sentimentales (2000) zopet vrača k vprašanjem družinskih odnosov, dediščine in tradicije, tokrat s sodobnejšo, bolj osebno in intimno zgodbo treh generacij.

Različne življenjske poti odraslih otrok, dveh bratov in sestre, se znova prekrižajo v domači hiši, ob praznovanju materinega rojstnega dne in nato njeni nenadni smrti. Uspešna newyorška oblikovalka Adrienne, pariški ekonomist in univerzitetni profesor Frédéric ter Jérémie, dinamični podjetnik, ki ga je pot odpeljala na Kitajsko, se morajo soočiti drug z drugim in svojimi različnimi pogledi, z otroštvom, ki je nepovratno minilo, s skupnimi spomini in preteklostjo ter vsakemu lastno vizijo prihodnosti ter z odgovorom na vprašanje, kaj naj naredijo s hišo, v kateri so odraščali.

Pronicljiva družinska drama s sijajno igralsko zasedbo (Juliette Binoche, Charles Berling in Jérémie Rénier) o odraščanju in minevanju, v kateri generacije prehajajo v naravnem ritmu letnih časov, je najnovejši film francoskega auterja Oliviera Assayasa (Irma Vep, Čista), ikone sodobnega svetovnega avtorskega filma.

Cena vstopnice je 4,95 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.