Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Grozni porednež Gašper

Grozni Gašper SNG Nova Gorica
V SNG Nova Gorica si lahko ob 11. uri ogledate komično srhljivko za otroke z naslovom Grozni Gašper, ki sodi med najbolj pribljubljeno sodobno otroško literaturo. Naj vam srce ne pade v hlače!

Gašper (Igor Štamulak), njegov brat Peter (Rok Matek) in prijateljica Maja (Medea Novak) uživajo sladko svobodo večera, ko so sami doma. Starši so otroke sicer zaupali varuški Rebeki (Blaž Valič), a ta je pred Gašperjevim nagajivim terorjem zbežala v omaro, od koder si ne upa priti ven, saj se boji Gašperjeve udomačene tarantele.

Zgodbe o simpatičnem porednežu Gašperju so zaslovele po celem svetu, knjige o njem so velike uspešnice v več kot 25 državah, po njih pa je posneta tudi risana serija. Pred dvema letoma je knjiga pri nas doživela velik uspeh in bila nagrajena. Kot najljubša prevedena knjiga v slovenskem knjižničarskem projektu se lahko ob bok postavi Matildi in Harryju Potterju.

Tamara Matevc je v odrski priredbi po motivih iz več knjig na duhovit način oživila zgodbo o vse bolj vražje nemogočih otrocih, ki jih ni moč ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom, saj v današnjem narobe svetu oni nadzorujejo odrasle.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.